Liv

Född 2006
Höjd ca 40 cm
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 4 000 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Liv är en strävsam tik som har levt under tuffa förhållanden. När hon hittades med en liten valp var hon inte mer än bara skinn och ben som du kan se här på bilderna. Vi uppskattar hennes ålder och kan såklart inte veta helt säkert, men vi vet att hon fått många, många kullar och vi tror att hon förmodligen har varit ägd då få hundar klarar sig såpass länge som gatuhundar utan någon hjälp från människor. Nu är det ju så att en ägd hund i Rumänien inte lever på liknande villkor som i Sverige, utan för dem är livet långt hårdare. De får vanligtvis inte vara inomhus oavsett väder, utan i bästa fall har de något vindskydd och de slängs åt lite rester nu och då. Inte tillräckligt för att de ska må bra och ha ett gott hull, men precis lagom så att de återvänder efter att ha letat mat på annat håll. Vi tror att Liv har blivit kasserad som ägd hund förmodligen för att hon blivit gammal och har blivit dumpad en bra bit hemifrån. Vi kan inte veta säkert som du förstår utan vi gissar baserat på vår erfarenhet.

Liv har ju efter sin tillvaro i halvsvält såklart inget vidare immunförsvar och hennes valp som kom in under vårt beskydd insjuknade i Parvo och gick bort bara två veckor efter det att vi fått in den lilla, lilla familjen. De små ärver ju mammans immunförsvar genom modersmjölken och som du ser på skicket Liv kom in i så kan det inte varit något vidare. Men Liv hon kämpar på, och hon är väl förtjänt av sin pensionärstillvaro. Hon tar det lugnt, jagar inte upp sig för något men har låtit sig väl smaka av det överflöd av mat som nu har erbjudits henne och har till och med lagt på sig något trivselkilo, men vi tänker att det är henne väl unt.

Att adoptera en sådan här pass gammal hund det är det nog inte så många som kan tänka sig, det finns ju ingen garanti för hur länge hon har kvar, men i förhoppningen att du eller ni ändå finns därute, ni som har det där hjärtat med den extra guldkanten så lägger vi ändå upp henne för adoption. Det kommer nog inte vara mycket fart och fläkt över den här damen om hon får chansen, men att hon är ett trivsamt sällskap, och att hon kommer uppskatta vad som bjuds henne och bli den mest lojala av vänner under den tid ni spenderar tillsammans – ja, det är då ett som är säkert.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu