Linda

Född 2010
Höjd ca 35 cm
Vikt -
Kön Kastrerade tikar
Adoptionskostnad 4 000 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

Vår raggiga skönhet Linda är ca 10 år gammal och har levt tillsammans med en hemlös kvinna på gatan som hennes enda sällskap. Under dessa år har de tillsammans sökt skuggan från den obevekliga solen under de heta somrarna och värmt varandra under bistra vinternätter. En äldre kvinna med ett stort hjärta för de utsatta har hjälpt kvinnan med mat både till henne och Linda då och då under åren. Linda är trots sitt liv på gatan och i utsattheten en välskött hund, varje år såg den äldre hjälpsamma kvinnan till så att Linda skulle få vaccinationer och betalade det ur egen ficka. I början av 2019 så blev den hemlösa kvinnan sjuk och fick till slut ge upp sitt hårda liv och gick bort hastigt. Kvar blev Linda att leva på helt egen tass, men den äldre kvinnan som i alla år hjälpt till tog nu också ansvar för Lindas framtid och fick kontakt med vårt hägn och bad om en chans för Linda. Kunde vi ta emot henne? Fanns det en chans för henne att bli adopterad som hon hade hört att så många hundar blev? Självklart tog vi emot Linda.

Linda är en försynt hund som inte gör så mycket väsen av sig, hon vill gärna ha kärlek och närhet men kräver inte alls mycket motion eller stimulans. Hon är helt enkelt en mogen dam som trivs bäst i att som Ferdinand sitta under en korkek och lukta på blommorna. Vi tror därför att hon skulle passa bra i ett mindre aktivt hem som ett alldeles underbart sällskap om dagarna. Hon är intresserad av livets goda och inte av lek och stoj. Den äldre kvinna som känt Linda i många år berättar att Linda alltid varit av den lugna och trogna sorten och önskar att hon själv skulle kunna ta hand om henne, men har ingen möjlighet till det.

Tvekar du kring att adoptera en äldre hund? Här är en berättelse från Anna-Karin Dahlqvist som berättar om när hon adopterade Babben:

”Jag får så många frågor och undringar om varför vi skaffade Babben. En gammal gatuhund från Rumänien med en uppskattad ålder på 8+. Den kan ju dö vilken sekund som helst fick jag höra. Jo, visst är det så, men det var just det som fick oss att välja just en senior. Att få låta en gammal hund få leva sina sista år i total kärlek med allt vad det innebär. Att äntligen få känna värme och trygghet, aldrig somna hungrig och slippa få stryk av andra hundar just bara för att man är gammal och saktmodig. Babben anlände från Hundar söker Hem för snart 3.5 år sedan. En liten mager tanta med de mest bedårande ögon jag sett. Ett litet väsen som lyftes över i mina armar. Det var som att hålla ett litet barn i famnen. Hon satt skakade i min famn hela vägen hem och jag tror eller vet att det var då vårt starka band knöts. Väl hemma smög hon runt och nosade med svansen klistrad under magen. Vi hade ju inte en susning av vad denna äldre dam varit med om. På Hundar söker Hem visste man inget heller då man hade hittat henne på det kommunala hänget och insett att denna lilla damen inte hade det lätt. När jag satt där på golvet i köket med mina köttbullar denna första dag och hon vänder sitt lilla grånande ansikte med bedårande ögon emot mig så brast det. Lilla älskade hund! Vad i herrans namn har du varit med om och vad har du fått genomgå i ditt liv? Hur kan någon ens komma på tanken att överge dig? Blev du för gammal för att utföra arbetet eller var du helt enkelt en börda? Hon vill vara alla till lags så att det gör ont i mig. Hon besitter en vishet som är så stark att man häpnar och hon är godheten själv. De som en gång träffat denna dam frågar ALDRIG varför man skaffar en gammal fd gatuhund. De VET varför man gör det. Så Tack älskade gamla Babben för att du berikar vårt liv och Tack för att du öppnat vårt hem och våra hjärtan för framtida gamla gatuhundar för helt klart blir även nästa gatuhund en senior.”