Lilian

Född 2018
Höjd ca 65cm
Vikt -
Kön Kastrerad hona
Adoptionskostnad 5900
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

I början av augusti 2020 kom denna vackra tik, som fått namnet Lilian till vårt hägn i Suceagu. Hon räddades av vår kära Andi som har ett enormt hjärta och värnar djupt om att hjälpa de utsatta djuren i Rumänien. Hon har tagit hand om arma djur i nöd ända sedan hon var 10år. Det är hon som exempelvis räddat våra kära Maiken och sin familj, vår lille Sheriffen George och kedjehunden Jacko.

Dagen innan hade Andi åkt till Rimitea som ligger cirka 80km från Cluj för att leta efter en hund som hon hört talas om på Facebook som hade nyligen övergivits på gatan av sin ägare. Efter att ha spenderat hela dagen med att leta i området där hon hört att den hunden skulle finnas på, fann hon tyvärr inte honom men hon blev Lilians räddande ängel. Jakten efter den andra hunden har inte getts upp utan Andi kommer även att fortsätta att leta tills hon kunnat rädda även honom. Hon säger kärleksfullt att hon hade t.o.m åkt 500km bara för att hjälpa ett djur i nöd.

Andi räddade Lilian, som levt som fastkedjad vakthund under hela sitt liv, runt hennes hals kan man se hur kedjan satt sina spår efter att ha skurit in i huden på henne. Hennes uppgift var att vakta sin ägares får och hon blev dagligen slagen för att ”fostras till att vakta bättre”. Andi fick även veta att Lilian har även haft en kull med valpar tidigare i år som Andi också försökte få tag på för att kunna rädda dem men hon fick inget svar om vad som hänt dem. Kanske har de som så många innan sig åkt iväg och dumpats eller avlivats hemma då man inte velat att de skulle ha fötts från första början. Som ni kan höra har Lilian inte levt ett lätt liv och vi är oerhört tacksamma över att Andi lyckades ta henne ifrån den helvetiska miljön.

Andi tog med sig Lilian hem till sig där hon gav henne ett bad vilket uppskattades enormt, för Lilian måste det ha känts som att komma till paradiset. Tänk att för första gången få uppleva mjuka och försiktigt smekande händer mot sin kropp och det varma sköna vattnet som sköljer bort all smuts som grotts in under en lång tid. Andi berättade med ett skratt att hennes badrum luktade förfärligt efteråt, men att det var värt det och hon hade gjort om det i tusenfalt för Lilians skull. Här kan ni se ett videoklipp från Lilians visit hemma hos Andi. Efter badet och att ha fått lite mat i magen så sov Lilian som en stock hela natten, äntligen har hon kunnat vila ut i en lugn miljö, på en mjuk soffa. Andi berättar även att Lilian är en otroligt vänlig själ som trots allt hon varit med om är en mjuk och mysig tjej som älskar att mysa och bara njuter till fullo av detta nya härliga kapitel som påbörjats i sitt liv. Här kommer ett citat från Andi om Lilian; ”det är som att hon vibrerar av kärlek och snällhet, det enda hon suktar efter är kärlek och omsorg”.

Hon har kommit till vårt hägn i Suceagu då Andi inte har möjlighet att själv behålla henne. Vi har lovat Andi att vi ska hitta det bästa möjliga hem i framtiden åt Lilian och vi kommer inte att ge upp förrän det har skett. Nu börjar Lilians ”och så levde hon lycklig i alla sina dagar”, tack vare Andi.

De i hägnet berättar att Lilian är en helt ljuvlig tjej och håller med om allt som Andi har berättat om henne. Även de tror att hon kommer att bli en underbar familjemedlem åt den som väljer att adoptera henne. I videon kan ni se hur hon krumbuktar sig av lycka över att Diana kommit in till hennes kennel och ägnar lite extra uppmärksamhet och kärlek åt henne. Finns du där ute som vill dela i Lilians lycka och ge henne lika mycket kärlek tillbaka som hon delar ut till de i sin omgivning?

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu