Lia

Född 2016
Höjd ca 40cm
Vikt -
Kön Kastrerad hona
Adoptionskostnad 5900
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Under våren 2020 hittades mamma Lia tillsammans med sina små valpar Atticus och en annan liten flicka, av en snäll kvinna som heter Cristina. När hon fann den lilla familjen vandrade hon från plats till plats i jakt efter mat åt sina små ungar som hon hade gjort en lya åt under en gammal stuga. Cristina kände att hon inte kunde lämna dem åt sitt öde, det var en hjärtskärande syn att se en mager Lia göra sitt yttersta för att ge sina bebisar de bästa förutsättningarna som hon kunde under omständigheterna. Cristina fick höra från folk som bodde i området att Lia tidigare varit en ägd hund men när man flyttat ifrån området några månader tidigare, har man lämnat kvar henne istället för att med sig sin kära fyrbenta familjemedlem. Istället har hon övergivits som om hon vore en gammal möbel som man inte orkat packa med sig i flytten.

Cristina ordande genom en annan djurskyddsorganisation så att de skulle kunna ta in den lilla familjen och sedan även sterilisera Lia så att hon aldrig mer ska behöva gå igenom någon dräktighet som tär på hennes lilla och unga kropp. Samtidigt så kontaktade hon även oss för att fråga om vi skulle kunna hitta ett föralltid-hem åt lille Atticus vilket nu har skett och han lever ett härligt liv i Sverige som en älskad familjemedlem. Flickvalpen blev adopterad av en familjemedlem till Cristina och även hon lever nu ett underbart hundliv och får all den kärlek som hon förtjänar. I samband med Atticus avresa till Sverige fick Cristina veta att den andra djurskyddsorganisationen inte längre hade möjlighet att ta hand om Lia som de tidigare lovat. Samtidigt som det var dags för Atticus avresa till Sverige fick Cristina veta att den andra djurskyddsorganisationen inte längre hade möjlighet att ta hand om Lia som de förut lovat. Därför frågade Cristina vår veterinär Andra om det fanns någon möjlighet för oss istället att ta oss an Lia så att även hon skulle få chansen att få komma till ett föralltid-hem då Cristina själv inte hade möjligheten att behålla henne. Vi sa givetvis ja och nu är hon trygg i vårt hägn i Suceagu.

Cristina är den som namngett Lia och hon berättar att Lia är en skygg och mjuk tjej som är i stort behov att bli villkorslöst älskad och komma till ett hem som har tålamod för att det kommer ta lite tid för henne att våga hitta sitt tassfäste här i världen. Hon berättar att när hon väl insett att man vill henne väl är hon en oerhört kelen tös och lapar in sig vartenda uns av kärlek som kommer åt hennes håll. Hon försöker ta igen alla år av omsorg som hon en gång mist om. Cristina berättade med kärlek i rösten om ett speciellt rörande minne hon har med Lia, efter hon tagit hem henne till sitt hem, det är när hon satte ner mat till Lia för första gången. Alltså den första gången Lia fått äta sig mätt i magen i ett tryggt hem utan att behöva kolla sig över axeln ifall någon kommer att sno det ifrån henne, efter Lia ätit upp blev hon helt till sig av glädje av att få uppleva detta så att hon överöste Cristina i pussar och närhet. Hon säger att Lia är en mycket tillgiven tjej men hon måste först försäkra sig om att hon är helt trygg innan hon vågar komma ur sitt skal och be om gos. Det är troligtvis hennes tid på gatan som gjort henne skeptisk till om folk kommer vilja henne väl samt att hon en gång har blivit övergiven av sin förra familj och inte vet om nästa person kommer att slänga bort henne som gårdagens sopor så fort de tröttnar på henne.

Kära Lia behöver komma till ett hem där hon föralltid kommer att känna sig som den högsta prioriteten och omges av kärlek som aldrig kommer att ta slut. Aldrig mer ska denna söta vovve behöva se sin familj åka iväg i horisonten utan henne, hädanefter kommer hon alltid att ha en garanterad plats i en familj som aldrig kommer lämna henne. Vi har lovat Cristina att vi ska göra vårt yttersta för att hitta helt rätt föralltid-hem åt Lia och vi kommer inte att ge upp förrän det har skett och hon satt sina tassar på svensk mark och välkomnats in till sitt nya hem.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu