Letizia

Född Juni 2018
Höjd ca 60-65cm
Kön Kastrerad hona
Adoptionskostnad 6000kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

Finaste Letizia kom i slutet av oktober 2020 till vårt hägn tack vare en vänlig själ som heter Madalina som bor i Baia Mare. Letizia har tidigare bott ute som kedjehund i ”trädgården” till en som bor i närheten av Madalina. Som ni kan se i bilderna är det i en förarglig miljö som vår stackars tjej har tvingats leva i och i ett hjärtskärande skick då man inte brytt sig om att ta hand om henne, bara att utnyttja henne som levande larmanläggning ifall någon skulle komma in på tomten.

Vissa personer i Rumänien anser att för en vakthund ska vara så effektiv som möjligt måste man kedja dem långt bort från människor, det bästa är på baksidan av gården i en mycket snäv kedja och hundarna får aldrig uppleva någon mänsklig vänlighet. Ett annat medel som man tror skapar en bra vakthund, är genom att inte ge dem någon form av koja att skydda sig i, vare sig om det är emot solens hetta eller vinterns kyla. En kedjehund lever i fullständig ensamhet och mörker; de kommer aldrig att veta hur en normal relation med sin ägare känns och deras ägare och hans familj kommer aldrig att lära känna sin hund. Hunden anses trots allt vara ett livlöst verktyg som medför besväret att den måste vattnas och matas då och då. Kedjehundar är inget annat än trasiga själar; de reduceras till sin primära instinkt för att försvara det som påtvingats dem att vakta.

Madalina kunde inte låta Letizia leva vidare i denna misär som antagligen är den enda verklighet som hon känt till ända sedan hon var valp. Ni ser själva hur halsbandet som sitter fast i kedjan har skurit in i hennes utmärglade kropp. Stackaren var endast skinn och ben och hon hade kanske inte överlevt vintern om inte hon hade kommit därifrån. Madalina skrev ett inlägg på Facebook och bad om hjälp, ifall någon skulle kunna ta Letizia därifrån och erbjuda henne ett kärleksfullt och värdigt hundliv. Vi fick syn på Madalinas inlägg och tog kontakt med henne och hon tog med sig Letizia till vårt hägn. Den snäva kedjan har begränsat Letizia hela sitt liv och nu är hon äntligen fri från den. Tack vare Madalinas stora hjärta som inte kunde låta Letizia sitta kvar där i sin kedja mitt bland allt skräp har nu möjligheten att skriva om hennes livsöde påbörjats.

Trots det vedervärdiga och torftiga liv på en kedja där hon inte förr fått chansen att socialisera med andra människor eller djur ordentligt är Letizia en riktig liten solstråle som älskar allt och alla. Hon är en magnifik och ståtlig donna som charmerat varenda en av vår personal i hägnet med sin milda men ändå busiga personlighet. Det allra bästa hon vet är att få sitta nära och få gos, man märker hur hon tar igen all den kärlek hon gått miste om förut. Hon är fortfarande lite mager som ni kan se i bilderna, men hon kommer snart att fått upp ett friskt och gott hull, tack vare den näringsrika maten som det bjuds på i hägnet. Hon är en sann hjältinna som efter allt hon varit med om och fastän omvärlden varit grym mot henne har hon ändå valt att fokusera och tro på det goda som finns här i världen, hundar är verkligen fantastiska djur som kan genomleva grymheter men ändå fortsätta blicka framåt. Men det är också viktigt att komma ihåg att hon har levt som kedjehund och bär med sig allt vad det innefattar. Livet som kedjehund omfattar en liten värld, där det enda de lärt sig att kretsa runt är att vakta tomten, det är det enda de kan göra för att kunna behaga sin ägare och som vi vet vill hundar gärna vara till lags och göra det som frågas av dem. De känner inte till mer av sin omgivning än så.

Den som adopterar Letizia kommer att få en helt otrolig kamrat som kommer att kravla djupt in i hjärteroten. Vi tror att hon kommer att älska att få känna på hur det är att få leva som en vanlig hund och allt vad det innefattar, från härliga promenader, mumsiga ben, mys i soffan med mera. Hon vill så gärna få komma bort från hägnet och äntligen få uppleva allt det fina som livet har att erbjuda, kommer hon att få göra det med dig vid sin sida som hennes trygghet? Pga sitt förflutna liv som kedjehund anser vi att Letizia kommer att trivas som bäst av att bo som ensamhund där allt fokus kan läggas på henne, samt till ett hem utan katter eller småbarn. Vi hoppas innerligt att hon väldigt snart ska få chansen att få komma till Sverige och leva ett liv som en älskad och högst uppskattad familjemedlem. Hon ska aldrig mer behöva känna sig ensam. bortglömd och oälskad.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu