Leon

Född Feb 2019
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

I den lilla byn Suceaug som ligger strax utanför Cluj, där ligger vårt hägn och på Vasiles väg från hägnet när han var på väg i ett ärende så såg han vid sidan av vägen 3 små valpar som satt förvirrade vid sidan av vägen. Vasile har alltid ögonen öppna och spanar efter hundar, men dessa små satt alldeles intill en liten grusväg där de tittade sig omkring i en värld som de inte förstod något av. Detta är en syn vi ser alldeles för ofta, och förmodligen det vanligaste sättet som vi hittar valpar på – när de är dumpade. En ägd hund har fått valpar som ingen vill ta hand om, och ägaren åker tillräckligt långt hemifrån för att de inte ska kunna hitta tillbaka, och öppnar sedan helt sonika bildörrarna och kastar ut valparna. Det finns också en mamma någonstans som inte längre kan ta hand om sina valpar vilket är fullkomligt hjärtskärande, och lika hjärtskärande är det att se dessa små valpar sitta med hjärtat i halsgropen och trycka sig tätt samman mot varandra där de söker varandras trygghet. Många av dessa dumpade valpar hittar vi inte, och de går ett fruktansvärt öde till mötes, men dessa valpar, dessa små godingar, dem hittade vi som tur var, och kan hjälpa till ett nytt liv där de får vara någons allt, någons centrum för kärlek.

Vi vet ju inte vem varken mamman eller pappan är och därför kan vi inte säga hur stora de här små syskonen Leon, Lia och Lycka kommer att bli. Vår gissning är att de kommer att bli runt medium – men det ska sägas att vi har gissat fel förr.

Nu är de små glada valpar som tumlar runt med varandra och får leva sitt valpliv i ett hundhägn i väntan på att bli adopterade. De här valparna kan komma till Sverige i juni.

Känner du att du vill adoptera en hund och samtidigt hjälpa en ratad själ så kanske Leon kan vara någonting för dig.