Leo

Född 2017
Höjd ca 50cm
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 4500kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Tillgänglig

Vackra Leo hittades vid sidan av landsvägen där han sprang i ett hysteriskt tempo vid sidan och på vägen omvartannat, helt klart i jakt på den bil som dumpat honom, helt desperat att komma ikapp det välkända och trygga som försvunnit där borta i horisonten. Vasile kom åkandes och passerade honom på sin väg till hägnet i Fantanele när han fick syn på Leo, Vasile åkte förbi honom och stannade bilen en bra bit framför Leo för att vara säker på att kunna parera honom när han kom springande. Leo hade en glasartad blick och var helt låst när Vasile ändå lyckades få stopp på honom och bryta hans låsning, det var helt uppenbart att Leo var helt slut, under tiden som Vasile fick ner honom i varv så låg han bara på sidan och andades häftigt och det tog en bra stund för honom att återfå normal andning. Under tiden han lugnade ner sig själv så viftade hans svans oupphörligt av tacksamhet och glädje över att bli sedd och räddad, och av Vasiles lugnande röst. Att dumpa ägda hundar långt hemifrån med tanken att de aldrig ska kunna återvända är ett vanligt förfarande i Rumänien och något vi ser alltför ofta.

Leo är en solstråle, han är enormt positiv och älskar människor vilket inte alla hundar gör som har blivit utsatt för grymheter. Som du ser på hans näsa så är han alldeles svart där han troligen blivit bränd med brännjärn. Det är fortfarande ett vanligt sätt på landsbygden där oinformerade människor tror att detta är ett sätt att skydda hundar från att få valpsjuka. Vi vet inte vad Leo har haft för erfarenheter men vi ser tydligt att han inte kommer överens med andra hundar. Han flyger på dem, och Alina misstänker att han tränats till detta, och en förklaring till det är att han kan ha använts för hundslagsmål. Det som talar emot det är att vi inte ser så mycket skador på honom. Leo ska alltså inte bo med en annan hund, och vi tänker därför att det bästa hemmet för Leo är någon som söker en riktigt trogen följeslagare, och en människa som har kunskaper kring hundar och antingen bor så att de inte träffar andra hundar, eller som kan arbeta med honom och hjälpa till att lära om honom.

Vi förstår att det inte blir det lättaste att hitta hem till Leo, men vi vill inte ge upp utan hoppas att du finns därute, du som kan ge honom ett hem. Leo har så oändligt mycket kärlek att ge sin människa och vi kan inte nog poängtera vilken underbar hund han är. På grund av att Leo har väntat mer än ett år på sitt föralltid-hem är adoptionskostnaden för honom reducerad.