Lenka

Född 2018
Höjd ca 55cm
Vikt -
Kön Kastrerad hona
Adoptionskostnad 6000kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Tillgänglig

Vår strålande stjärna Lenka räddades från slumområdet i Suceagu.  En dag när vårt team var där ute i området för att ta in hundar för kastration i samband med vår kastreringskampanj och även informera de som bor där om vikten av att kastrera sina hundar för att inte fler oönskade små själar ska födas in i den misär som det innebär att vara gatuhund, så upptäckte de fina Lenka. De frågade runt och de fick veta att hon inte var ägd av någon utan bara en i mängden av de hundar som stryker runt där och försöker leva på soporna som de kan finna.

Förutom svårigheterna med att vara född en gatuhund är hon även svart hund vilket gör livet ännu mer komplicerat. Det beror på att på många platser i Rumäniens landsbygd lever vidskepelser kvar, en vanlig sådan är att svarta hundar betyder otur. Precis som den gamla tron som funnits här i Sverige om att svarta katter är besläktade med häxor och djävulen och att de skulle tillföra olycka till de som stöter på dem, densamma skrocken gäller både svarta hundar och katter i Rumänien än idag. I många dödshägn är det just de svarta hundarna som får vänta längst på att hitta och på gatan är de dem som kan få lite värre behandling än andra. Vissa tror att de är besläktade med helveteshundar och man vill gärna inte dem i sin närhet.

Nu är fina Lenka trygg i vårt hägn men man märker att inte alla människor varit snälla mot henne då hon är ganska blyg i början innan hon upptäckt att man endast vill henne och väl och kommer att erbjuda mjuka smekningar. Troligtvis har hon endast fått känna på den råa sidan av mänskligheten tidigare och fått slag och sparkar utdelade mot sig istället för värme och kärlek. När hon som sagt kommit över sin skepticism och försiktighet är hon en av de största kelgrisarna som finns och vi vill så gärna att hon ska få komma till ett föralltid-hem som kan guida och hjälpa henne till att få förbli den glada tjejen som vi vet finns där inne. Ni ser ju själva både i videon hur glad hon är i Diana och hur hon myser med Alina i bilderna. Vi vill så gärna hitta den adoptör som med lite tid och tålamod kan visa henne livets alla fina sidor. Vi vet från tidigare adoptioner av liknande mjuka hundar som farit illa att det är just tålamod och förståelse som gör susen, och att det också för rätt adoptör finns en enormt tillfredställese i att hjälpa en hund på det här sättet.

Uppdatering mars 2021: Lenka har blomstrat ut otroligt mycket och är inte alls den blyga tjejen som hon först var när hon kom till oss. Julia berättar när hon besökte hägnet och passade på att gå in i Lenkas kennel för att kela med henne så hände detta: ”Lenka är absolut inte någon blygis längre! Hon praktiskt taget flög på mig för att hon blev så glad när jag kom och hälsade på henne. Hon är så redo för att få komma till Sverige!”. Nedan kan ni se en filmsnutt på Lenka och Julia tillsammans. Vi är otroligt lyckliga att vår blyga viol Lenka har blomstrat till detta fantastiska lyckopiller. Vi håller alla tummar och tassar att det snart ska få bli hennes tur att få hitta sin egen människa som hon kan dela all den kärlek och glädje hon har inom sig med. Håller ni inte med om att det är Lenkas tur nu?

Här kan ni se ett annat videoklipp på Lenka.