Lambros

Född 2016
Höjd ca 45-50 cm
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Lambros hittades av Alina i ett mindre slumområde i utkanten av en grannby till vårt hägn. Hon såg honom fruktansvärt tovig och skygg stryka runt på en äng intill området, och hon kunde inte låta en hund med sådana dreadlocks och i det skicket vara kvar där. Du kan se hur han såg ut på bilderna nedan och även i den här länken.. Som du ser så var han ängslig för att våga sig nära och Alina fick lägga bort telefonen och lyckades då locka in honom på sitt magiska Alina-vis. Hon hade Christina med sig till hjälp och väl han förstod att de bara ville honom väl, och att de inte skulle ge honom varken hugg eller slag så kom han ur sitt skal av rädsla. Den andra hunden som han var tillsammans med lyckades de tyvärr inte ta in, utan det blev Lambros som denna dag fick komma ensam. Väl tillbaka i hägnet så var bland det första man gjorde var att klippa ner honom och få bort de eländiga tovorna och smutsen som han dragits med, han hade även sin smutsiga päls full av loppor som man också fick behandla honom emot. Den färg som pälsen hade när han fångades in är inte den färg som han har, det är bara smuts som lagrats i hans toviga päls som visar färgen. Med tanke på att det nu var vinter i Cluj så får han nu bo inomhus för att hålla värmen ordentligt, och det är nog första gången i hela hans liv som han varit inomhus.

Låter man Lambros päls växa ut så behöver den tas om hand och han kommer att behöva lite pälsvård, annars kan man ju hålla honom nerklippt om man så vill också såklart. Som du ser på filmen så är han en riktig gospropp när Diana kommer och hälsar på honom för att ta lite bilder. Han är väldigt gosig, och söker en familj som gärna vill kela med honom. Andra hundar kommer han såklart väl överens med precis som de flesta hundar som levt på gatan, och han har ett väldigt fint hundspråk.

Lambros är en känslig kille och inte den tuffa typen, och vi hoppas att hans framtida familj snart ser honom och skickar in en intresseanmälan.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu