Lafayette

Född 2017
Höjd ca 30 cm
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

Vår lilla hjälte Lafayette räddades av vår veterinär Andra när hon var i det slumområde som omgärdar Clujs soptipp. Människorna i det området lever i misär och då kan du bara föreställa dig hur hundarna där lever. Det är en av anledningarna till att vi riktar in vår kastrationskampanj i just det området som heter Pata Rat. När Andra var där så såg en en liten grå hund med stora smutsiga dreadlocks i pälsen. Han såg så bedrövad ut där han stod i en vedervärdig kort kedja. Andra kände på honom och under den fruktansvärda pälsen så stack benknotorna ut och hon kunde konstatera att han var fruktansvärt mager. Andras hjärta blödde för Lafayette och hon kunde inte lämna honom där, utan tog honom med sig i bilen tillbaka till hägnet efter vissa ”diskussioner” med de s k ägarna, och väl där fick han komma raka vägen in på kliniken för att dels få sprutorna med vaccin, men också för att klippa ner hans päls och också få ett välbehövligt bad, efter nedklippningen så visade det sig att han hade ett elakt sår på benet också som han fick decinficerat. På bilderna här ser du det eländiga skick Lafayette var i när han kom in. Vilken förvandling!

Nu har han varit en stund i vårt hägn och han har ätit upp sig, och livsgnistan är på topp. Han är full av energi och glädje precis som man kan vänta sig av någon som fått livet utbytt från ett helvete till ett paradis som hägnet just nu är för honom. Nu vet ju inte Lafayette att det finns ett ännu bättre liv att få här i Sverige där han inte behöver sitta i ett hägn och försöka komma längst fram i kön när någon har en minut över för lite gos och kel, ett liv som innebär promenader, soffhäng, goda ben och sällskap och kärlek. Vi är överförtjusta i den här killen som hela tiden går med ett leende från öra till öra.

Vi har ju klippt ner Lafayette så lite pälsvård får du räkna med då han behöver klippas då och då, eller hållas efter när pälsen växer.

Söker du en liten hund i behändigt format med hjärtat på rätta stället, en hund som är redo att bli din livskamrat och som lovar att du aldrig kommer att ha en tråkig stund med honom som sällskap. Då behöver du inte leta längre för Lafayette är helt redo att komma närsomhelst hälsar han.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu