Kylian

Född Juni 2019
Höjd ca 65-70cm
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 6500kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Tillgänglig

Tänk dig ett liv där du konstant är på din vakt. Du kan aldrig slappna av, eftersom om du gör det i ens en sekund finns risken att du inte kommer att överleva. Du är osäker på vem du kan lita på. De flesta människor avskyr dig. De fördriver dig från de trygga vrår du hittat åt dig själv. Du är svulten och tar varenda smula du kan få tag på, även om det ofta innebär risken att bli slagen på eller få saker kastade på sig av människor. Du blir ignorerad och bortglömd av folk. Samtidigt som du måste kämpa mot andra hundar för din överlevnad. Ovanpå detta är du även är utsatt för många andra farligheter. Du är konstant rädd för ditt liv. Detta är bara en liten inblick i hur livet för en gatuhund kan se ut. Det är inte ett värdigt liv för någon levande varelse. Det med all sannolikhet såhär vår kära Kylian och sin kompis Tristan levde innan de kom till vårt trygga hägn. De kommer från en liten by som ligger i Clujs närkant. De levde som ni kan förstå ett hårt och utsatt liv fullt av fara tills de en dag gick från sin osynliga status som gatuhundar till synliga tack vare en vänlig kvinna som vittnade deras lidande och vägrade att låta det fortgå. Istället så kontaktade hon vår veterinär Andra och frågade om vi hade möjlighet att rädda dessa hundar, Andra sa givetvis ja och på så sätt kom de båda till vårt hägn.

Som ni kan förstå vet vi inte så mycket om Kylians bakgrund vilket är en vanlig företeelse för majoriteten av de hundar som vi får in. Vi får små fragment av deras bakgrund som vi får försöka att pussla ihop så gott som möjligt. Kanske är han född på gatan och har fått växa upp på egen tass i det hårda klimat som det innefattar eller så har han en gång varit en ägd hund som senare blivit övergiven av sin ägare genom att man åker iväg långt hemifrån och sedan dumpar hunden. Kylian är trygg i vårt hägn i Fântânele och tas väl hand om Călin och sitt team. Călin berättar med värme i rösten att Kylian är en helt otrolig hund som har sol i sinnet och viftar glatt på svansen och välkomnar alla som kommer in i hans kennel. Han ser ut att ha ciobănesc românesc bucovina i sig som är en av de inhemska raserna i Rumänien men hur stor andel kan vi säga. Då han är en herdehundsblandning tror vi att de kommer att må bäst av att bo i hem där han får chansen till att stimuleras ordentligt dagligen så att han inte hittar på egna, kreativa sätt att få utlopp för sin energi. Vi tror inte att han hade mått bra utav att bo i en lägenhet utan hade mått gott av att få komma till ett hem som har en trädgård alternativt ett hem på landet, som även kan erbjuda honom härliga naturpromenader och andra äventyr. Detta är inte heller en första gångs hund utan vi söker efter någon som har erfarenhet av större hundar sedan tidigare.

Călin har även sagt att Kylian verkligen är en vänlig jätte som förstår att är man stor så måste man vara snäll. Han kommer bra överens med de andra hundar när de får komma ut och spralla av i vår stora rasthage. Han är en otroligt stilig och vacker kille med sin fina tecknng och ståtliga hållning. Vi längtar efter att få se honom komma till sitt eget föralltid-hem, där han kan leva som en högst älskad familjemedlem och få tillbaka den kärleken i tusenfalt. Finns du där ute som vill ha en underbar kille som Kylian i ditt liv?