Korall

Född Juni 2018 - Finns i Strängnäs
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2018

Sötnosen Korall kom till Sverige i oktober och befinner sig nu i ett familjehem i Strängnäs. I hemmet finns många andra hundar som hon kommer hur bra överens med som helst. Korall hänger gärna med på allt och är glad i hågen för alla nya äventyr. Är det så att man försöker stoppa henne med en avgränsande grind så tar hon inte illa upp för det, utan hon klättrar helt enkelt bara över för att se vad de kan pyssla med för intressant på andra sidan. Hon är en uppfinningsrik och rolig hund, och hon har fullt av upptäckarlust. På promenader så blir hon lite rädd för lastbilar och annat som kommer lite för nära och det är ju inte så konstigt för en så pass nyanländ tjej som hon är. Korall är rumsren och går hyfsat i koppel, men med tanke på hennes unga ålder så har hon väldigt mycket kvar att lära sig här i livet precis som alla andra valpar och unghundar.

Korall fungerar bra med de hundvana katterna i familjehemmet, hon vill gärna bjuda upp dem på lite lek men accepterar ett nej från katterna. Finns det lite hundvana katter i det nya hemmet så fungerar det alldeles utmärkt. Korall fungerar fint att ha lös och kommer snällt när man ropar på henne.

Koralls historia började en dag i Juli 2018 när Vasile ute och åkte med veterinären Andra på ett ärende och han blev stoppad på gatan av äldre dam. Damen ville berätta att bakom ett plank låg det en tik med flera valpar. Tiken hade blivit påkörd och dragit sig undan bakom ett plastskynke med sina små valpar Minna, Tintin, Aladdin, Korall, Buck, Jane. Hon låg där med alla sina bäbisar klängande på henne och lät veterinären Andra undersöka sig utan att endaste lite gny kom ifrån henne. Medan Andra undersökte henne och smekte hennes huvud för att hålla henne lugn så drog hon sitt sista andetag och dog förmodligen av de invärtes skador hon fått. Inga av valparna var skadade och Andra och Vasile tog dem alla med sig tillbaka till hägnet. De fick modersmjölkersättning till en början då de var för unga för att äta fast föda och om de saknade sin mamma så hade de i alla fall tröst i varandra. Den lilla kullen på sex syskon, tre tikar och tre hanar, hängde därefter ihop i hägnet och gav varandra värme och tröst.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu