Kimmie

Född April 2020
Höjd ca 40cm
Kön Kastrerad hona
Adoptionskostnad 6500kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

Mila, Kimmie och Sigge kommer från byn Florești som ligger cirka en halvtimme ifrån Suceagu, där vi har vårt hägn. De var ägda hundar men vi använder termen ”ägd” väldigt löst här då det inte är i närheten av vad det egentligen bör betyda vilket är att vara älskad, omhändertagen och beskyddad. I stället tillhörde de några människor som inte ville ha med deras existens att göra och hade slutat att mata dem. Vi kan inte veta med säkerhet men kan med all sannolikhet anta att de är verkningarna av när folk inte kastrerat sina hundar och det sedan sätts fler oönskade liv till värden vars förefintlighet som endast ses som en börda. De räddades därifrån av en godhjärtad kvinna som även räddat hunden Siberia. Hon tog med sig dem till hägnet för att få dem kastrerade gratis hos oss i vår kastreringskampanj och hade senare tänkt att försöka hitta hem åt dem på egen hand. Men efter ingreppen när de låg på vår eftervårdsavdelning och vilade ut, kom kvinnan och våra veterinärer gladeligen överens om att vi kunde behålla dem och försöka finna föralltid-hem åt dem i Sverige.

Kimmie är en mild och försiktig liten tjej där man märker att hon tagit illa vid sig av hur hon har blivit behandlad av människor i sitt förflutna. För henne är det helt främmande att det skulle även finnas goda människor som enbart vill henne väl. Här kan ni se ett videoklipp på Kimmie tillsammans med Mila och Sigge på innergården till hägnet. De i hägnen håller på att dagligen sakta men säkert på att lära om hennes gamla, inlärda instinkter om att den bästa metoden för att försäkra sig om överlevnad är att göra sig så osynlig som möjligt. Trots detta märker vi att det ändå finns en glimma av nyfikenhet inom henne och en längtan till att våga låta sig bli omhändertagen. Kimmie är en liten pärla som gärna tar emot milda smekningar i sin mjuka päls och hennes kontaktsökande håller på att utvecklas positivt varje dag. Vi tror att få komma till ett föralltid-hem kommer att göra susen för henne eftersom då får hon chansen att komma till folk som kan lägga ner all sin tid och energi på att bygga upp hennes självförtroende och visa henne hur härligt det är att vara någon högst älskade familjemedlem.

Vi vet inte med säkerhet vad det är för raser i henne, troligtvis är hon en blandras över flera generationer. Men vi tycker oss se inslag av den ungerska vallhundsrasen mudi i henne, dock vet vi inte hur mycket av den hon har i sitt dna. Mudis är lättlärda och livliga hundar som gärna hittar på saker och lever aktiva liv. Kimmie kommer att uppskatta att komma till ett hem som kan ge henne ge henne den stimulans hon behöver och få utlopp för sin energi. Vi anser att ett hem i en fridfull miljö kommer att passa henne som allra bäst, bort ifrån det högljudda stök och bök som finns i en stadsmiljö. Hon behöver en stillsam plats där hon kan guidas till att hitta sitt tassfäste och senare ränna runt på i lyckliga äventyr. En stabil hundkompis som på hundspråk som kan hjälpa till att guida henne och hitta sitt tassfäste är också en god bonus om det skulle finnas. Om det finns en hundkompis i hennes nya hem är det bästa om det är en mjuk individ också som inte kommer att köra över milda Kimmie.

Med nyckelorden, tid, tålamod, förståelse, kärlek och köttbullar kommer Kimmie verkligen att blomstra ut. Det kommer inte att gå över en natt men när du väl fått äran att vinna hennes förtroende och få guida henne till att bli en självsäker tjej kommer du att få den allra finaste vännen du någonsin haft. Vill du dela ditt hjärta och liv med Kimmie är det bara att skicka in en intresseanmälan.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu