Kieran

Född Nov 2019
Höjd ca 45-50cm
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

En höstdag i mitten av oktober när Alina var på väg tillbaka till Cluj från att ha spenderat dagen i hägnet i Fântânele och vaccinerat hundar där, åkte hon igenom byn Dragu. Där såg hon en äldre liten dam som var gick med sin hund vid sidan av vägen när en lastbilschaufför antingen kör på henne lätt, eller blev arg på henne av någon anledning, och han reagerar som ni ser på filmen här. Han släpar henne tvärs över vägen och slänger henne i diket. Händelsen har även polisanmälts. Alina och flera andra människor skyndade sig till platsen för att hjälpa damen och såg till att en ambulans kom dit för att hjälpa henne. Alina frågade damen om hon ville att hon skulle ta hand om hunden tills hon blev bättre och damen svarade att hon gärna fick ta honom permanent då hon inte längre hade energin för att ta hand om honom ordentligt. Hunden har fått namnet Kieran och finns nu i vårt hägn i Suceagu.

Vi är alla människor, och som sådana förväntas vi ha empati. Vissa av oss föds med empati, och andra av oss behöver lära oss det från det vi var små. Ni som följer vår sida ser gång på gång exempel på hur illa hundarna far i Rumänien där så många människor inte har någon empati för dem överhuvudtaget. De ser dem inte som levande och kännande individer utan bara som saker helt utan ett känsloliv. Det gör oss så otroligt ledsna att se hur Kierans gamla matte blev behandlad och vi vet att vi har en lång uppförsbacke att kämpa för att de som är mest utsatta inte ska fortsätta bli trampade på.

Kieran är en helt ljuvlig liten hund som sprider så otroligt mycket glädje och lycka till alla som han stöter på.  Han är runt ett år gammal så vi tror inte att han kommer växa så värst mycket mer men kan nog ändå bli några centimeter högre i mankhöjd och kommer att fylla ut sig när han väl får komma till ett gott hem där han kan äta upp sig med bra foder. Vi vet inte vad det är för raser i honom, som med majoriteten av våra hundar är han troligtvis en blandras över flera generationer. Namnet Kieran betyder ”den lilla svarthåriga” på irländska, hur passande är inte det till vår mörkpälsade skönhet. Vi tror att den som väljer att adoptera honom kommer att få kärlek tillbaka i tusenfalt. Att få komma till Sverige och leva som en älskad familjemedem kommer nog att kännas som paradiset för honom. Känner du att du skulle vilja dela ditt hjärta med Kieran är det bara att skicka in en intresseanmälan.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu