Kaspar

Född Dec 2019
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

I början av februari så fick Vasile ett samtal från en kvinna som hittat två små valpar vid en bro i centrala Cluj. Hon hade fått syn på de små valparna som låg tätt tillsammans i duggregnet vid brofästet när hon satt i sin bil vid ett rödlyse, och eftersom hon hade hjärtat på rätta stället så parkerade hon sin bil en bit längre fram och gick tillbaka till dem. De såg helt vettskrämda ut där de tryckte i leran, och de hade förmodligen inte rört sig mycket alls då det runt omkring åkte bilar kors och tvärs, människor promenerade, mopeder ven förbi så det tog det säkra före det osäkra och var alldeles stilla.  Hon talade mjukt med dem och lyfte sedan in dem och tog med dem tillbaka till sin bil där hon placerade dem på golvet på en handduk. När hon väl kommit hem så duschade hon av dem, torkade dem och gav dem mat. Efter det så ringde hon Vasile och frågade om han kunde hjälpa till då hon inte hade någon möjlighet alls att ta hand om dem själv. Vasile sa såklart ja till det, och dagen därpå så åkte han och hämtade Kiara och Kaspar till vårt hägn för att ge dem möjligheten till ett bra liv. Vi antar på goda grunder att de här valparna har blivit dumpade då det är ett alltför vanligt scenario när en ägd hund får oönskade valpar. Så länge tikarna får gå okastrerade, och löpa fritt så kommer det här fortsatt att vara ett problem. Det här är en av anledningarna till våra pågående kastrationskampanjer som också riktar sig till de som inte har resurser, eller inte bryr sig om att kastrera sin hund. Det ofattbara lidande som många valpar får uppleva innan de tynar bort är stort – för vi hittar bara en liten, liten bråkdel av dem som dumpas.

Som du förstår vet vi jui inte vem varken mamman eller pappan är och kan därför inte säga hur stora de blir när de växt färdigt, men med tanke på deras storlek i dag så tippar vi väl på att de blir mediumstora. Tack vare donationer så har vi kunnat köpa in valpfoder när det som vi fått donerat sinat i våra lager, och de får därför bra mat under sin uppväxt och de har nu också gått igenom vaccinationsprogrammet.

I filmen här ser du hur de nu lever i en kennel med massa andra valpar, och de stojar och står i mest hela dagarna precis som valpar ska. Vad de bär med sig eller inte i bagaget före sin ankomst till oss vet vi inte, utan just nu lever de precis som de ska bara för dagen och minuten – helt bekymmerslösa. Faller du för någon av de här makalöst vackra syskonen så är du varmt välkommen in med en intresseanmälan.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu