Kaley

Född Juli 2020 - Finns i Stockholm
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad hona
Adoptionskostnad 5900
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Kaley eller Kakan som hon kallas i familjehemmet är en liten fin familjehund. Hon bor tillsammans med en annan hund som är hennes mentor och de två busar gärna tillsammans. Hon är i princip rumsren om man bara är observant på hennes signaler då hon tydligt visar på att hon vill gå ut och ställer sig vid dörren. Som alla andra unghundar och valpar är hon omåttligt förtjust i leksaker och tuggben, och passar man sig inte så äter hon precis lika gärna på skor, pennor eller vad annat som är roligt. Att ligga i soffan och gosa är några andra favoritsysselsättningar hon har. Kaley älskar också godis och är väldigt lättlärd då hon gärna vill ha mer gottar och försöker klura ut hur hon ska få dem. Ute på promenaderna är hon framåt och är glad att upptäcka nya ställen och äventyr. Kaley har inte varit i Sverige länge och är därför lite tveksam ännu mot nya människor, höga ljud och trappor. Familjen säger att ”Kakan är en väldigt snäll liten valp som får vilket hjärta som helst att smälta”.

Som du förstår så är hon långt ifrån en färdig hund ännu, utan det kommer att krävas arbete med henne framöver med att gå fint i koppel o s v. Hon är ganska liten, och hon är såklart inte färdigväxt heller med tanke på hennes ålder, vi tror att hon blir en mindre hund även som färdigvuxen men vi lämnar inga garantier.

Hennes bakgrund då? I mitten av augusti 2020 kontaktade en äldre dam som har allvarlig cancer vår veterinär Andra eftersom hennes tik fått fem valpar och hon behövde hjälp med att ta hand om dem och för att hitta hem åt dem. Samt om hjälp att få sin tik kastrerad så att inga fler oönskade liv ska födas. Andra sa givetvis ja så nu är dessa små liv i tryggt förvar i vårt hägn och kommer att ges chansen att få komma till kärleksfulla föralltid-hem i Sverige längre fram. Det gör oss så otroligt glada att det finns folk som denna ägare som tar sitt ansvar över de små liv de bidragit till att sätta till jorden genom att inte tidigare kastrerat sin tik och att man även tänker långsiktigt för tikens skull och framtida valpar för att det inte ska ske igen. Eftersom folk kan ta sina hundar till oss gratis och få dem kastrerade och även eftervård. De togs till hägnet tillsammans med valpkompisarna Angus, Douglas, Fergus och Gordon, ni kan se ett klipp på det här.

Dessa valpar är nu trygga i vårt hägn i Fântânele och har fått namnen Anita, Topaz, Danny, Kaley och Valona. De söker efter sina för-eviga-hem, ett hem som förstår deras bakgrund och är beredda till att ge dem tid att utvecklas till underbara familjehundar. Vi vet inte vad de är för raser i henne, troligtvis är hon en blandras över flera generationer och därför vet vi inte heller hur stor hon kommer att bli som fullvuxen. De har det fint och tryggt i vårt hägn, och då de bor med andra valpar i en kennel är det ett fasligt liv på dem och de busar och röjer på precis det sätt som valpar ska göra, men de behöver något annat i sitt liv för ett hägn är enbart en förvaring och inte ett liv för en hund i långa loppet.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu