Juztina

Född Dec 2019
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

De tre systrarna Jazzy, Juztina och Jizelle hittades dumpade av vårt team från hägnet på en byggarbetsplats en bit från vårt hägn. Det var en isande kall vinterdag, som de stannade bilen och lockade på den lilla förvirrade flocken som du kan se här på videon. Det är hjärtskärande att se förvirringen hos de små valparna som inte förstår något alls av sin nya verklighet som de blivit utkastade i, och man ser tydligt att de inte alls vet vad de ska tänka om varken platsen de är på, eller de nya människorna som dyker upp utan de kurar tätt tillsammans och söker tryggheten tills en av dem vågar sig nästan ända fram men sedan retirerar. Maten som kastas ut till dem behöver de och tills slut är det hungern som segrar när teamet får in dem. Att dumpa valpar på detta sätt är en historia som upprepar sig gång på gång och bakgrunden är att det finns en okastrerad ägd hund som antingen löper fritt eller står tjudrad som den enklaste av larmanläggning, för det är väldigt ovanligt i Rumänien att hundar får vistas inomhus. När sedan valparna börjar göra för mycket väsen av sig, kräva mat annat än från mamman så ledsnar familjen och lastar in valparna i en bil och åker en bit hemifrån och lämnar dem där till sitt öde. Out of sight, out of mind som man säger i England. Som du förstår hittar vi ofta de valpar vi lägger upp för adoption på detta sätt, och man kan bara föreställa sig hur många valpar som vi inte hittar som går en vedervärdig död till mötes efter bara några ynka veckor på jorden.

Som tur är så behöver den här lilla charmiga syskonskaran inte tänka på den saken, utan de finns nu uppe för adoption och vi söker efter deras för-eviga-hem, ett hem som förstår deras bakgrund och är beredda till att ge dem tid att utvecklas till underbara familjehundar. De har det fint och tryggt i vårt hägn, och då de bor med andra valpar i en kennel är det ett fasligt liv på dem och de busar och röjer på precis det sätt som valpar ska göra, men de behöver något annat i sitt liv för ett hägn är enbart en förvaring och inte ett liv för en hund i långa loppet.

Fastnar du för någon av tjejerna och deras unika utseende så kanske det är din framtida familjemedlem. Vi vet ju som du förstår inte varken mammans eller pappans storlek så vi kan inte berätta hur stora de blir som vuxna. Vi tror att de blir runt mediumstora men vi har haft fel förut och de kan bli både större och mindre.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu