Joseph

Född 2016
Höjd ca 45-50 cm
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

Vasile var ute och åkte på en mindre väg när han tittade ut på en åker där en hund satt fastkedjad i ett halsband med en kedja som inte var mer än en meter lång. Där fanns en liten hundkoja som inte gjorde mycket för att skydda honom då hela han inte kunde komma in i den med den korta kedjan som bromsade, där fanns inte heller varken mat eller vatten. Där har Joseph tillbringa sitt liv vare sig det har varit sommar eller vinter. Under somrarna ligger temperaturerna på 30-35C och när de isiga vintrarna drar in från bergen så kan det gå ner till -20. Det är ett bergsklimat i Norra Rumänien och vädret är ganska dramatiskt.

På andra sidan vägen så fanns det ett boningshus med en liten lagård på. Joseph hade placerats ut för att fungera som en enkel larmanordning för de boende i huset. Närmade sig någon så skäller han och då är de boende varnade. Detta har alltså varit Josephs uppgift när han ensam suttit där ute på åkern och någon har gått ut ibland och slängt åt honom lite mat och lite vatten. Vasile klarade dock inte av att se det utan tittade sig snabbt om och såg att det inte såg ut att vara någon i huset som reagerade på Josephs skall så han gick helt sonika dit och tog honom med sig i bilen. Det är en av anledningarna till varför vi i föreningen högaktar Vasile. Det finns inget han inte skulle göra för lidande djur.

Nu har Joseph börjat finna sig tillrätta i hägnet, och han får mycket mat för att äta upp sig så att vi inte ska känna revbenen bakom hans päls fullt så tydligt. Vattenskålarna praktiskt djupdyker han ner i när han är alldeles salig över att ha tillgång till dem. När fotografen Diana kommer på besök så tittar han lite blygt under lugg på henne, men sedan kommer han fram till att hon är vänligt inställd till honom och då börjar han krumbukta sig, viftar lågt på svansen och är väldigt mån om att visa henne vilken snäll och trevlig hund han är. När kameran åker fram så tittar han djupt förundrat rakt in i kameran och vi fick några riktigt bra bilder på honom, men sedan tar glädjen i leken över och han springer iväg över gården.

Vi hoppas att du som vi ser vilken fantastisk lite hund han är, och kanske vill erbjuda honom ett hem. Han förtjänar så att verkligen uppleva vad det är att vara älskad av en människa. Här finns världens bästa kompis till dig!