Jolie

Född 2018
Höjd ca 50cm
Kön Kastrerad hona
Adoptionskostnad 6000kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

I slutet av januari 2021 räddades Jolie och Tami från slummen Pata Rât, även känt som ”Clujs soptipp”. Det började som en vanlig soptipp och har senare utvecklats till det värsta slumområdet i Cluj. Människorna och djuren där lever i stor misär och nöd mitt bland allt skräp, det är ett område på cirka 9 hektar som är uppdelar i olika läger. Pga grund av deras avskildhet från resten av Cluj har det bildats som en egen subkultur där och det osar av lidande från hela stället. Det är otroligt tragiskt att under 2020-talet människor och djur fortfarande tvingas leva i sådan utsatthet, de som bor där har blivit bortkastade från samhället och gör sitt yttersta för att försöka överleva minut för minut, dag efter dag. I vår kastreringskampanj arbetar även med att hjälpa hundarna i slumområdet genom att informera människorna om hur våra insatser minskar födelsen av gatuhundar för att kunna få bukt på gatuhundsproblematiken.

Julia är en svensk veterinärstudent vid universitet i Cluj, som räddade Jolie hittade henne strykandes runt blad skräpet i jakt efter att hitta någon liten smula för att kunna stilla hungern i sin vrålande mage. Jolie var väldigt aktsam och skeptisk till Julia och den vänlighet hon erbjöd henne. Under Jolies liv har hon med all sannolikhet inte förut stött på snälla människor och därmed lärt sig utav erfarenhet att den bästa strategin för överlevnad är att vara försiktig och inte närma sig folk. Julia kunde spela på Jolies svält och lyckades genom att lägga lite tranchilrom i lite hundfoder för att kunna sedera henne och lätt för henne till tryggheten.

I vårt hägn har lite av Jolies försiktighet avtagit då hon insett att människor där enbart vill henne väl och man får se mer av hennes verkliga personlighet som tidigare dolts bakom inlärda överlevnadsstrategier. Hon är en mild och mjuk tik full av värme och vänlighet som bara behöver ömhet och ro för att våga visa sitt sanna jag. Jolie behöver en kärleksfull familj som kan hjälpa henne att få lite bättre självförtroende och också kan visa henne på ett fint sätt att människor faktiskt kan vara att lita på. Vi tror att hon kommer att må bäst av att komma till ett föralltid-hem som har en lugn och kärleksfull miljö som inte ligger i någon stadsmiljö med stim och stoj. När Jolie känner sig trygg så är hon väldigt framåt och full av livsglädje, och vi önskar se henne i en familj där hon verkligen kan få växa till den busfia som hon är där bakom sin skygga lugg och som också ser det hjärta av guld som hon har.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu