John

Född Sep 2020 - Sydsverige
Höjd ca 50-60cm
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 6000kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

Uppdatering från familjehemmet slutet av maj 2021: Eftersom Milo är reserverad mot nya människor har familjehemmet övat på att succesivt introducera honom till personer i sin vänskapskrets genom att gå ut och gå och utöka med en person per promenad. Han har en snabb anpassningsförmåga och de ser redan framsteg. Milo är den perfekta hunden för den som har tålamod, tid, kärlek och som möter honom i hans sätt att kommunicera på. Han är så lyhörd mot sin ägare så han är villig att göra allt för att få ett leende, både inomhus och utomhus. Han är nyfiken, glad, lekfull och framåt i alla situationer och säger aldrig nej till nya äventyr. Han älskar att åka bil och tar varje tillfälle han kan att vara passiv och ta det lugnt på. Milo är ingen krävande hund, han vill bara ha en kompis att få umgås med och hitta på nya saker med. Han behöver inte gå flera mil eller promenader om dagen, men han uppskattar när han får tillfälle att göra det. Med konsekventa regler har vi nästan fått bort hans tuggande och samlande helt inomhus, men han kan fortfarande hitta roliga saker ute. Har man godis på sig kan man få tillbaka sina ”stulna saker” fort då han alltid väljer godis. Han lyssnar på inkallning, kan vara ensam, är klockren med katter och andra hundar och anpassar sig överallt. Familjehemmet berättar att han är ”den absolut smidigaste hunden jag någonsin haft, genomsnäll och enkel”.

Uppdatering från familjehemmet början av maj 2021: Milos resursförsvar har familjehemmet lyckats jobba bort nästan helt och hållet. Givetvis får man ändå ha i åtanke vilka situationer man sätter honom i, utan som med alla hundar ska det vara en miljö där det är lätt att göra rätt. På promenaderna fortsätter det att gå framåt och han kan gå igenom stan utan bekymmer och hundmöten är inga problem, de jobbar fortfarande på med människomöten vilket Milo har lite svårt för. De jobbar ihop med skvallerträning för att avleda honom och avdramatisera situationer när han blir skällig och distraherad, vilket går framåt och bra då han är en mycket kontaktsökande kille. Han kan bli lite dragig i kopplet när han är exalterad, men han är inte allt för stark och han är väldigt lyhörd. Det räcker med att kalla på honom så går han snällt bredvid igen.

Vår kära John, numera Milo är en go ung hund som söker efter sitt föralltid-hem. Han är lyhörd, nyfiken, orädd och väldigt snäll. Han befinner sig just nu i ett familjehem som känner honom väl och det anser att han hade mått som allra bäst och hade frodats i ett hem bestående av max två personer och utan några barn. Han finner stor trygghet i den hund som finns i familjehemmet och Milo behöver bo ihop med en annan stabil hund i sitt föralltid-hem. Han kommer även bra överens med hundvana katter och är försiktig och lyssnar in deras signaler. Då han är en unghund är han lite av en ”slyngel” just nu och behöver han  komma till adoptörer som har tålamod och förståelse för detta och som kan hjälpa till att guida honom till att hitta sitt tassfäste och bli en toppen vuxen hund. Han har lite av ett resursförsvar men det går lätt att övervinna med träning. Han är lite skeptisk mot nya människor behöver en långsam och tålmodigt introduktion till dem. I nya miljöer kan han bli lite orolig och behöver få se världen på avstånd för att kunna utvecklas ännu mer. Familjehemmet tränar dagligen på dessa saker med honom och anser att desto mer självförtroende han får desto mer kommer han att utvecklas och övervinna sin osäkerhet. När han väl känner sig trygg och säker kan han gå genom eld och vatten för att få följa sin ägare. Inom sig har han det där lilla extra som gör att han övervinner sin osäkerheter och oroligheter så länge han får vara med den han älskar som mest. Milo är van vid att springa löst på en inhägnad gård och det ultimata hade varit att få bo på landet, men han hade klarat av ett mindre villaområde också, så länge han får en trädgård att ta det lugnt på. Han är duktig på att gå i koppel och är helt rumsren. Milo är en underbar ung kille full av kärlek att dela med sig av till de som vinner hans förtroende och kommer att bli en helt fantastisk vän åt den väljer att lägga ner det lilla extra på honom.

Här kan ni läsa om Johns bakgrund: En kall höstdag i slutet av oktober 2020 räddades denna syskonskara bestående av Ada, Ella, Ezra, Harriet, Jane, Josephine och John. De fanns ute i ett majsfält tillsammans med sin mamma av en godhjärtad kvinna som heter Cristas, som upptäckte dem när hon var ute och gick med sin son. Hon lyckades fånga in valparna och tog dem till Călin i vårt hägn i Fântânele. Cristas försökte i tre timmar att locka till sig mamman också men hon var alldeles för skygg och rädd för människor. Dagen efter åkte Cristas ut dit igen tillsammans med en veterinär för att försöka få in mamman, med hjälp av en av en pil med sedering så att även hon skulle kunna föras till säkerheten tillsammans med sina små bebisar. Men tyvärr fick de aldrig tag på mamman, hon hade antagligen stuckit långt därifrån pga rädslan för att människorna inte skulle vilja henne väl. Vi tror att mamman antingen har fötts på gatan eller så har hon varit ägd och sedan blivit dumpad för att sedan få klara sig på egen tass ute i det vilda och sedan blivit dräktig. Här kan ni se ett videoklipp från när valparna räddades.

Vi vet inte med säkerhet vilka raser han har i sin i dna-uppsättning med all sannolikhet är han en blandras över flera generationer, men han ser ut att ha en andel av den inhemska rasen ciobănesc românesc corb i sig, dock hur stor andel kan vi inte säga.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu