Janos

Född 2018 - Finns i Nordsverige
Höjd ca 40cm
Vikt ca 10kg
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

Underbara lilla Janos är en härlig liten krabat full av energi och sprallighet. Han har inte bott i Sverige så värst länge men har ändå ganska fort kommit fram till att det här är ju trevligt och att livet gott. Han är en trevlig och lättlärd liten herre som gärna vill bo på landet, vi tror att han inte skulle uppskatta ett för livligt liv i en stadsmiljö. Janos är rumsren, går fint i koppel, åker gärna bil och kan vara ensam hemma en liten stund. Han är inte så förtjust i katter samt att han hade mått som bäst utav att bo som ensamhund så att han kan få all sin människas uppmärksamhet och kärlek för sig själv utan att känna att han måste tävla om det. Han är lite blyg till en början när det kommer till nya människor men så länge de har köttbullar och tålamod så kommer han lätt över det. Detta är en förtjusande liten hund som efter alla vedermödor han varit med om i Rumänien verkligen förtjänar att få känna att han äntligen har kommit hem.

Här kan ni läsa mer om Janos bakgrund: I Rumänien sker majoriteten misär som många hundar utsätts för inte enbart utav ren och skär ondska. Inte allting är svart och vitt där hundarna har det dåligt men människorna har det gott. Det finns många gråskalor däremellan som är viktiga att påminna sig själv om. Många av människorna har inte det så bra ställt de heller och gör sitt bästa under omständigheterna för att både de själva och sina husdjur ska överleva.  Vi har döpt vovven till Janos, eftersom det är namnet på hans kärleksfulla husse som försökt att göra sitt yttersta för honom trots de omständigheter som de levt i. Husse bor i ett litet ruckel i en mindre by utanför Cluj, han har en grav funktionsnedsättning som gör att han varken kan läsa eller skriva vilket har gjort att han har svårt att få arbete då ingen vill anställa honom och han har ingen familj. Tillsammans har de bott i ett litet skjul i tre år och han får cirka €100 i månaden att leva på. Som ni kan se har de inte levt ett liv som är värdigt varken för en människa eller djur, det brister i våra hjärtan att 2020 så finns det fortfarande folk som måste leva på detta vis. Hunden har levt på en kedja utanför deras lilla skjul och endast kommit in när det varit riktigt kallt utomhus.

Vår kära Andi har haft mycket kontakt med husse och åker ofta dit med mat åt både honom och hunden. När hon var där senast hade husse sagt att han känner att han trots att hunden är hans allt så vill han kunna ge honom så mycket mer och undrade om Andi kan hjälpa honom att ge vovven ett gott liv. Hon kontaktade oss och vi har nu tagit hunden Janos till vårt hägn i Fântânele. Andi berättade att när hon åkte dit i slutet av augusti 2020 för att hämta vovven så möttes hon av att både han och husse huttrade och skakade av köld då de inte har någon värme i sitt lilla skjul. Även om husse kommer att sakna sin hund så är han helt införstådd i vad som kommer att ske och hans önskan är att kunna ge vovven ett bättre liv. Vi har lovat att vi ska göra vårt yttersta och hjälpa honom med detta. Andi kommer att fortsätta att åka till husse och ge honom omtanke, varma kläder, mat och hjälp. Andi sa själv att kommer inte hunden därifrån kommer han snart att avlida då trots husse lagt ner hela sitt hjärta för sin hund var den otroligt mager och hade nog inte klarat av en till vinter. Här kan ni se fler bilder från hur de levde.

Detta är den hjärtskärande verkligheten som vi arbetar med och vi tar ofta in dumpade hundar och valpar, vilket skaver i hjärtat men vi glömmer ibland lätt bort den sanning som finns i andra ändan. Att även om dumpningen är grym så kanske det var det ”bästa” man kunde göra under omständigheterna. Även om hunden nu är trygg i vårt hägn vilket är en lättnad så tar det ändå emot att veta att husse fortfarande kommer behöva bo kvar i sitt skjul. Även vi kommer givetvis att hjälpa honom så gott vi kan men det är fortfarande i kamp i uppförsbacke då resten av samhället inte har kommit så pass långt att det kan ingripa med ordentliga resurser och stöd för denna typ av utsatthet. Tack vare era givmilda donationer har vi kunnat ge husse varma kläder, köpa in mat och hjälpa till att rusta upp hans lilla bostad. Vi har lovat hans förra husse att vi ska hitta det perfekta hemmet åt Janos och det löftet kommer vi att hålla och uppfylla. Efter det hårda liv som Janos haft så förtjänar han allt det goda som livet har att erbjuda.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu