Jacko

Född 2015
Höjd ca 60-65cm
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 4500kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Tillgänglig

Jacko har i hela sitt liv suttit fastkedjad på en förgård till en villa som en enkel larmanläggning som skäller om någon närmar sig, och på så sätt varnar sina ägare om att någon kommer. Han har haft en skruttig hundkoja, och han har fått mat och vatten och på det sättet kanske man kan säga att han haft det bättre än många andra kedjehundar. Du ser hur han hade det i den här länken. Det är hemskt för oss här i Sverige att tänka sig att hundar hålls på det här sättet men det är vanligt i Rumänien. En ung och aktiv hund som kedjas fast i späd ålder, och som aldrig någonsin får komma inomhus eller värma upp sig, utan alltid är förvisad till att sitta där ute vare sig det är iskyla eller stekhet sommar, dag som natt. När vårt team på plats fick reda på att ägaren hade tröttnat på att ha honom där och att de hade pratat med grannen om att lasta in honom i bilen och dumpa honom, då åkte de genast dit och bad att få ta honom istället, de möttes med en axelryckning och ett ”varsågod”. Jackos glädje visste inga gränser när han fick lite större räckvidd än samma gamla kvadratmetrar han vistats på och att få in honom i bilen var inga problem, Jacko ville så gärna uppleva vad som helst bara det inte betydde att han behövde stanna i sin kedja.

Nu har Jacko kommit till hägnet och fått en egen kennel. Den är inte på så många fler kvadratmetrar än vad han tidigare rört sig på, men han slipper stoppas av en kedja och möts med kärlek och omtanke, han har mjuk halm i sin hundkoja och älskar att stå vid grinden och kika på alla andra hundar. Det är stor underhållning för honom som aldrig sett något nytt i hela sitt liv. Här rör det sig folk och det händer saker. Nu hoppas vi ju såklart att han inte behöver bli sittandes där så värst länge, utan att hans framtida familj ser honom och vill ta hem honom så snart som möjligt.

Jacko har mycket energi och på hans önskelista står att få motion både för kropp och knopp. Hans framtida familj bör inte vara förstahundsägare utan vara sugen på en viljestark och arbetsvillig och helt enkelt urkul hund, samtidigt som man behöver förstå hans bakgrund och kunna ge honom en riktigt fin tillvaro och såklart massor av kärlek. Vi tror att Jacko kommer må bäst som ensamhund, i ett hem där all uppmärksamhet lugnt kan gå till honom utan att han känner att han behöver konkurrera om sin människa med någon annan hund. Jacko hade mått som allra bäst i ett hem på landet med mycket ytor för honom att ströva runt på. Ett hem i en stadsmiljö eller i en lägenhet är inte något som han hade trivits med. Han kommer väl överens med alla andra hundar, men behöver att det största fokuset hamnar på honom för att kunna vara sitt bästa jag. På grund av att Jacko har väntat mer än ett år på sitt föralltid-hem är adoptionskostnaden för honom reducerad.