Jackie

Född 2017
Höjd ca 45cm
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 4000
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

I januari 2020 räddades Jackie av en vän till Alina och Vasile som hade sett honom bli slagen med pinnar och andra tillhyggen av några hemska människor. Varför de bestämt sig för att utdela denna grymhet åt vår oskyldiga och väna Jackie vet vi inte men Alinas vän kunde inte låta det ske utan tog direkt honom ifrån den traumatiska situationen. Det värker i oss alla att någon skulle medvetet bestämma sig för att slå ett djur, det finns ingen anledning som kan rättfärdiga det även om det skulle vara så att han smugit runt för att hitta mat bland soporna eller dylikt. Att det finns så många hundar där ute som dagligen får smaka på slag istället för att endast uppleva kärlek är en hjärtskärande sanning och något som vi aktivt arbetar emot, ingen hund ska behöva leva så. Jackie togs direkt till veterinären i staden Alsed där man undersökte honom och såg att han hade ett gammalt benbrott som självläkt på dåligt vis. Turligt nog hade Jackie däremot inte fått några allvarliga fysiska skador från misshandeln utan ”endast” de själsliga. Man opererade honom för sitt benbrott, för att rättställa det så att det inte skulle fortsätta orsaka honom smärta.

Nu är han återställd och har tagits till vårt hägn i Suceagu, där han visat vilken levnadsglad och härlig liten kille han är. Ni ser ju själva i videon att han älskar att spralla runt och leka, särskilt med sin kennelkamrat Billy. Han kommer nog alltid att ha själsliga ärr från misshandeln han fått utstå men han verkar hantera det på det där makalösa viset som bara hundar kan göra, genom att blicka framåt och fortfarande våga tro på det goda som finns i världen. Istället för att vara livrädd för alla människor och tyngas av ångest och ovetskap om de kommer vilja honom väl så har han istället valt att våga hoppas och tro att den beröring han kommer få uppleva endast kommer vara mjuka smekningar istället för hårda slag. Vi alla är så imponerade över hans styrka och mod, det är inte många som hade kunnat finna det i sig att våga fortsätta framåt mot lycka efter det som han varit med om. Eftersom han har genomgått en operation för sin gamla lårbensskada adopteras han därför ut med ett reducerat pris. Jackie är en härlig liten hund som vi tror kommer att älska att få komma till ett föralltid-hem i Sverige och överösas av kärlek och värme. Finns det någon där ute som är villig att öppna sitt hjärta och hem åt Jackie?

Den här hunden är som framgår av berättelsen ovan är en hund som kan betraktas som en hund med tidigare skada eller handikapp. Vi på Hundar söker Hem har inte tillstånd av Länsstyrelsen i Stockholm att adoptera ut sådana hundar, detta då Länsstyrelsen anser att hundar med denna typ av historik ska stanna i hägnet och inte adopteras ut till Sverige. Denna hund adopteras därför ut av organisationen ASIPA som står för Ascociata pentru salvarea, Ingrijirea si Protectia Animalelor, och som är den djurrättsorganisation som vi samarbetar med i Rumänien, och det är också hos dem alla hundar som adopteras ut från Hundar söker Hem finns.

Varken ASIPA eller vi på Hundar söker Hem vill döma dessa hundar till ett liv som hägnhund utan en chans till en framtid som älskad familjemedlem. Lösningen har därför blivit att vi inte adopterar ut dessa hundar, utan det gör ASIPA och vi på Hundar söker Hem hjälper bara dem och adoptörerna med allt som rör adoptionen.

För dig som adoptör är det alltså ingen skillnad i adoptionsprocessen, utan vi på Hundar söker Hem hjälper till med allt det praktiska här i Sverige, vi håller kontakten med dig, vi hjälper till med adoptionsavtalet mellan dig som adoptör och ASIPA och ordnar med alla praktikaliteter kring en adoption och möter upp vid transporter, samt ställer även upp med kontaktpersoner som finns som stöd under den första tiden.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu