Izzie

Född 2018 - Finns i Mellansverige
Höjd ca 35-40cm
Kön Kastrerad hona
Adoptionskostnad 6000kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

Izzie är en sprallig liten tik med mycket nyfikenhet inom sig. Hon är trevlig mot människor och hundar, men fördrar helst att umgås med hanhundar och kan bli lite irriterad på andra tikar ibland. Katter finns i familjehemmet men hon blir stressig runt dem. Hon är en engagerad tjej som skulle passa perfekt åt den som vill träna saker som exempelvis spår, agility eller rallylydnad. Hon är kontaktsökande med människor, har ett fint samarbete och tar gärna ögonkontakt. När hon blir stressad blir hon ganska skällig av sig och behöver komma till ett hem där hon måste aktivera även knoppen. Hon har lite jakt i sig och är en lösningsorienterad tjej.  Hon är kavat med skinn på näsan och påminner oss mycket om en terrier i sitt sätt, även om vi inte vet till hundra procent vilka raser hon har i sigIzzie är en leksugen tjej som uppskattar alla människor. Detta är en smart, orädd och intelligent tjej som letar efter sitt egna föralltid-hem.

Här kan ni läsa mer om Izzies bakgrund: Bedårande lilla Izzie räddades i mitten av januari 2021 av Călin och Ciprian. De fann henne sittandes ensam och övergiven i närheten av en butik, utan att någon verkade bry sig något värst om hennes existens eller det faktum att hon satt och darrade av kyla. De har hört sig om i området ifall någon kände till henne men inget visste vart hon kom ifrån och de kollade även om hon var chipmärkt och om det gick att spåra en ägare på det viset men det var hon inte heller. Kanske är hon född på gatan men det känns inte troligt med tanke på att chansen för mindre hundar att klara sig på gatan är minimal. Då de måste kämpa mot större hundar för föda och att deras små kroppar inte klarar av naturelementen på samma vis, så drar vi slutsatsen att hon med all sannolikhet nog har blivit dumpad. Vi tror att hon varit någons ägda hund och när man tröttnat på att behöva ta hand om henne, istället för att hitta ett nytt hem åt henne istället har åkt iväg och övergivit henne för att klara sig på egen tass.

Detta är en traumatisk upplevelse för ett hund att genomgå, att bli så djupt sviken av den som man älskar och litar mest på i hela världen. Att bara slängas bort som en påse sopor och se hela sin trygghet och värld försvinna bort i horisonten, det sätter sina spår i själen. Med all sannolikhet hade hon sökt sig till butiken för skydd och i hopp om att någon skulle förbarma sig över henne. Tack och lov var det hennes turdag att Călin och Ciprian råkade stanna där och få syn på henne, vi vill inte tänka vad som hade kunnat hända annars i de vintriga minusgraderna. Hon satt snällt i Ciprians knä medan satte kurs mot hägnet i Fântânele, där hon nu är i trygga händer. Här kan ni se ett videoklipp från när hon räddades.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu