Ivy

Född Maj 2019
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 4 000 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

Ivy hittades påkörd i en vägren i utkanten av byn Baciu som ligger en bit ifrån vårt hägn. Ivy skrek hjärtskärande av smärtan och chocken, och Vasile som hittade henne tog genast med henne till en veterinär som har opererat henne. Operationen var inte helt framgångsrik, så Vasile hittade en annan veterinär som kunde göra ytterligare en operation som har fungerat bättre. Hon har precis börjat gå igen, men än så länge belastar hon inte benet riktigt som du kan se på filmen. Ivy adopteras därför ut som handikappad med ett nedsatt pris. Som adoptör får man räkna med att hon förmodligen inte kommer att bli fullt återställd i värsta fall. Får hon komma hem och bygga muskler och träna så är vår veterinärs bedömning att hon kan leva ett fullgott och rörligt liv. Vi har sett liknande exempel som med Ivy tidigare där det har blivit väldigt bra när hundarna fått komma hem och röra på sig ordentligt. Att bygga muskler och våga sträcka ut låter sig inte göras i ett hägn där ytorna de kan röra sig på är så begränsade, och tiden inte finns.

Vår förhoppning är verkligen att fina, glad och positiva Ivy kan få komma till Sverige snart. Dels för att hon så förtjänar det efter sin usla start i livet, men också för att vi vill se henne bygga upp sin fysik igen så snart som bara är möjligt.

Som du ser på filmen är Ivy en öppen, kelsjuk och tokglad liten tik. När Diana är och hälsar på för att fotografera henne så är hon så till sig och vill bara gosa med Diana. Hon kommer att kunna bli ett fantastiskt sällskap till den familj som adopterar det här charmtrollet.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu