Inez

Född Juli 2020
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad hona
Adoptionskostnad 5900
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

I början av september 2020 räddades de små syskonen Alfie och Inez av Alexandra som arbetar i vårt hägn i Suceagu. Hon hade hittat dem ensamma ute på en gräsplätt i Floresti, på en plats som får oss alla att tro att de blivit övergivna då ingen kärleksfull och klok mamma hade lämnat sina dyrbara små valpar på en sådan plats full av faror för dem. Alexandra hade hittat dem på kvällen, så första natten sov de hemma hos henne. De var ljuvliga små gäster som glatt tog emot ett varmt och mysigt bad för att få bort all lort ur pälsen. Det måste ha känts underbart för dem att få känna snälla och varma händer på sina små sköra kroppar. Dagen därpå tog hon med sig dem till vårt hägn där de fått en egen kennel att vila i tillsammans med en mjuk bädd, mat och vatten och skojiga leksaker.

De som så många andra valpar som dumpas är runt 8-10 veckor när de hittas. Det talar för att de fötts av en ägd hund och de har tolererats på gården så länge som de inte kräver fast föda eller gör så mycket väsen av sig. När de börjar märkas mer så lastas de vanligen in i en bil och körs en bit hemifrån för att lämpas av i ett dike eller liknande. Det är en historia vi berättar om och om igen när det kommer till de valpar. Det är så hjärtskärande att de behandlas såhär och det är många, många kullar som går under och svälter till döds som vi eller någon annan inte hittar. Detta är ju anledningen till våra kastrationskampanjer där vi även kastrerar ägda hundar gratis i vår strävan att få bukt med problematiken. Brodern Alfie insjuknaded i valpsjuka då han tyvärr hade ett sämre immunförsvar än Inez och avled i Rumänien då hans lilla kropp inte orkade mer trots att vi gav honom den bästa möjliga vård.

Inez är däremot helt frisk och är nu redo att få komma till sitt eget föralltid-hem. Vi vet inte vad de är för raser i hennes, troligtvis är hon en blandras över flera generationer och därför vet vi inte heller hur stor hkonommer att bli som fullvuxen. Hon kan komma till Sverige först i november, då hon har fullbordat sitt vaccinationsprogram och är tillräckligt gammal för att kunna kastreras. Vill du ge en valp en chans att växa upp hos dig, och vill ge en ett för-alltid-hem som varar hela livet bortom den söta valpperioden så är du varmt välkommen in med en intresseanmälan på den här charmknutten!

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu