Indigo

Född April 2019
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Sötnosen Indigo hittades i byn Mera som ligger en bit från vårt hägn när hon var ca 3 månader gammal. Hon var bara en liten skrutta alldeles ensam i världen utan någon mamma i närheten och hade ingen möjlighet att ta hand om sig själv. Att hon skulle traskat iväg på egen hand är såklart helt uteslutet, utan vi är övertygad om att hon blivit dumpad som så många valpar blivit före henne. Anledningen är oftast att det är en okastrerad ägd hund som fått valpar när hon parat sig med någon annan lösspringande ägd hund eller en gatuhund. De valpar som överlever börjar så småningom väsnas och kräva mat, och det brukar vara tidpunkten då de dumpas.

Efter det att Indigo kommit till oss så insjuknade hon i hundsjukdomen Parvo som är en sjukdom som vi här i Sverige regelmässigt vaccinerar våra hundar mot under hela deras liv. Det är en sjukdom som slukar många hundliv i Rumänien just p g a att så många är ovaccinerade, hundarna lever med dåligt immunförsvar som ett resultat av undernäring och många valpar som föds oönskade och oälskade lever ett kort liv som efter ett par veckor eller månader slutar i en plågsam sjukdom vars utgång nästan alltid slutar i döden om de inte får vård. Indigo hade turen att bli hittad, och vi tog henne såklart genast till veterinär där hon fick medicin intravenöst och det är inte säkert att det hjälper alla gånger, men Indigo klarade sig i alla fall. Så med tanke på hennes bakgrund så har hon haft både turen att bli hittad, och sedan turen att överleva och nu söker hon efter nästa vinstlott som är att bli adopterad till Sverige och också få kärlek och omvårdnad nu när hon äntligen kan komma upp på sidan för adoption.

Indigo är som du ser på filmen en superduperglad som törstar efter vår fotograf Dianas uppmärksamhet när Diana kommer in för att ta lite bilder på henne för att lägga upp henne här på vår hemsida. Diana har det inte så lätt att få till några riktigt bra bilder då Indigo gör den ena minen efter den andra i rena rama lycksaligheten över att någon nu äntligen ägnar henne lite uppmärksamhet. Hon är med andra ord en liten social solstråle som vi tror kommer att ge en familj så mycket glädje och vi hoppas att just du fastnar för henne.

Vilka hennes föräldrar är vet vi inte, och därmed inte hur stor hon blir när hon slutligen är färdigvuxen, men hon är ingen stor hund såhär vid ca 6 månaders ålder så vi tror det blir mediumstorlek på henne. Det är vad vi tror i alla fall.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu