Hollie

Född Juli 2017
Höjd ca 30 cm
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Hollie bär som alla andra på en sorglig livshistoria som vi hoppas snart kommer att vara ett minne blott. Hon räddades från ett hemskt dödshägn i den lilla staden Ludus i Rumänien. Ett dödshägn är en slags vedervärdig förvaring av hundar som avlivas om de inte tas därifrån av någon organisation som våran t ex. De heter Ecarisaj på Rumänska, och är du intresserad av hur de fungerar kan du läsa mer i vår blogg. Hur nu Hollie hamnade där det vet vi inte, men före det har hon i alla fall varit ägd, och anledningen till att vi vet det är att hon är brännmärkt över sin nos. Att bränna hundar över nosen med brännjärn är ett vanligt förfarande i Rumänien i de mindre byarna där folkbildningen inte är så hög, man tror nämligen att det skyddar en hund mot valpsjuka. Kanske blev hon dumpad och tagen av hundfångaren, eller kanske lämnade de som ägde henne in henne när de inte längre ville ha henne. Allt är bara gissningar från vår sida, vi vet inte alls vad som hände utan bara att vi hittade henne där i ett ynkligt skick.

Nu är hon i alla fall i tryggheten hos oss, och som du kan se på filmen här så är hon en riktig lite kelgris och när hon får lite välbehövlig uppmärksamhet från vår fotograf Diana så blir hon supersprallig i rena glädjen. Hon har säkert ett och annat ärr i själen, allt annat vore väldigt konstigt men hon lever i nuet som alla hundar är så bra på.

Är du den som kan ge Hollie all den kärlek och uppmärksamhet som hon så väl förtjänar så hoppas vi att du skickar in en intresseanmälan på den här lilla godingen.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu