Henry

Född Nov 2017 - Finns i Strängnäs
Höjd ca 55 cm
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

Härliga Henry finns i ett familjehem i Sverige och söker ett för-alltid-hem. Henry är en mjuk kille med hjärtat på rätta stället som försiktigt tar sig an den nya världen som så stort skiljer sig från hans uppväxt i hägnmiljö i Rumänien. Henry satt tålmodigt i Rumänien och väntade på att få komma hem, och när det var hans tur så kunde inte hans adoptör av olika orsaker inte ta hand om honom, de orsakerna hade inte med Henry att göra men det var så det hampade sig att han hamnade i vårt familjehem. Väl där sköter han sig alldeles fantastiskt och det är ingen hejd på vad han lär sig. Rumsrenheten sitter alldeles utmärkt och han signalerar tydligt när han vill gå ut. Han hänger med de andra hundarna i hemmet och det går hur bra som helst med dem precis som med katten som också finns där. När det kommer till barn är inte Henry övertygad om att de är så ofarliga så han gömmer sig lite för dem och sneglar fram. Att gå i koppel är inga problem alls. Bil tyckte han var ganska läskigt till en början, men nu hoppar han in själv. Henry är en kärleksfull och väldigt rolig hund, men hans nya hem måste också vara berett att fortsätta att jobba med att bygga upp hans självförtroende lite så att Henry kan får fortsätta att blomma ut till sin fulla kapacitet.

Söker du en härlig hund med ett fint hjärta, mjukt sinne och inte minst glimten i ögat och dessutom längtar efter ett troget sällskap så kan Henry vara något för dig.

Vad är då Henrys bakgrund kanske du undrar? Vackra och ståtliga mamma Brittania hittade Alina på vägen hem till hägnet. Det är tyvärr samma sorgliga historia om och om igen som upprepar sig för Alina, så också denna snöiga och iskalla dag. Vid sidan av vägen låg en hopkrupen hund med så många som åtta små valpar Marion, Priscilla, Ernest, Leopold, Henry, Humphrey, Walter, Percy kravlande på varandra och Brittania sökandes efter värme och mat. Alina stannade bilen på en gång och fällde säten och gjorde i ordning sin bil, och så kom det sig att Brittania och alla hennes åtta valpar varav Henry är en av dem, överlevde och snart skumpade de runt i bilen på väg till det trygga ASIPA.