Haylee

Född Juni 2019
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

När Alina var ute och åkte på en landsväg nära Satu Mare så så hon två valpar vid dikesrenen så hon stannade bilen och gick tillbaka för att hjälpa dem. Platsen var mitt i ingenstans, inga hus fanns i närheten utan det var en helt öde sträcka så det var tydligt att de små valparna var dumpade. När hon hade dem tryggt i famnen och var på väg tillbaka till bilen hörde hon små försynta gnäll så hon satte de två valparna i baksätet och gick tillbaka och började leta, och bakom en buske hittade hon ytterligare tre valpar som hon tog i famnen och satte in med sina syskon i baksätet. Sedan gick hon tillbaka och letade igen, men nu fanns inga fler att finna. Att dumpa valpar på det här hjärtlösa sättet är det vanliga tillvägagångssättet för de som har ägda okastrerade tikar som sedan fått oönskade valpar. Väldigt, väldigt få hundar lever inomhus i Rumänien, så det är en vanlig företeelse som du förstår. Hade Alina inte funnit dessa småttingar så hade de med största sannolikhet varit döda idag. Detta problem är en av anledningarna till att vi kontinuerligt kastrerar hundar, och att vi erbjuder gratis kastration även för ägda hundar. I Rumänien är det få som vill lägga de få kronor det kostar att kastrera på en hund.

Den här lilla syskonskaran Henna, Hugo, Haylee, Heidi, Harley är nu i tryggheten av vårt hägn och trygga där i sin jakt på ett för-evigt-hem i Sverige. De är som alla andra små valpar sorglösa och omedvetna om hur de undkom ett öde, de leker mest hela dagarna när det inte är för varmt och de flämtande söker lite skugga och vilar upp sig inför nya brottningsmatcher med varandra. När vår fotograf Diana är på besök så blir det ett välkommet avbrott och de är alla angelägna om att få lite kel och lite uppmärksamhet.

Som du förstår vet vi ju inte vem varken mamman eller pappan är och vi kan därför inte säga hur stora de kommer att bli som vuxna. Söker du en pälskling och en ny bästa vän så finns de här och hoppas snart få komma hem. De kan komma i slutet av Oktober först då de då har genomgått hela vaccinationsprogrammet.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu