Gideon

Född Maj 2019 - Finns i Kristinehamn
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

Gideon kom till Sverige i November 2019 och fick tyvärr inte stanna i sitt mer än någon vecka innan han placerades om till ett familjehem. I sitt familjehem så har han visat sig vara en fantastisk hund som har klarat sina snabbt ändrade levnadsförhållanden med bravur med tanke på alla omställningar. När han först kom så var han så försiktig och undrande kring den nya miljön men det tog inte lång stund innan han började komma ur sitt skal. I familjehemmet finns både hundar och katter, och han har inget problem alls att umgås med någon av dem, han är respektfull mot katterna och har fullt att göra när han busar med de andra hundarna. När människor kommer på besök så tar han emot dem med viftande svans och glada skutt, och nattetid så avböjer han gärna att sova i hundkorgen utan smyger upp i sängen om det är ok med familjen, och lägger sig tillrätta under täcket så nära som han kan. Det kanske nu inte är allas kopp te att ha hunden i sängen, men om det skulle erbjudas även i hans nya hem så skulle han tacksamt ta emot det erbjudandet.

Än så länge är han inte hundra procent rumsren, utan någon olycka kan hända om man inte är observant, men det blir bättre och bättre. Han är såpass stabil och problemfri så vi bestämde oss för att lägga upp honom väldigt snabbt för adoption. Även om han är en positiv, busig, supercharmig och gosig liten kelgris så är han inte en ”färdig” hund, utan han är mest en glad och go unghund som just landat i sitt nya liv, och det behöver hans framtida familj ha i åtanke när vi nu söker den familj som vill ge honom ett för-alltid-hem men som också respekterar att han är en nyanländ hund.

Hans bakgrund i Rumänien kommer här: den lilla G-kullen som alla har namn som börjar på G hittades i dike vid en landsväg som löper ut från centrala Cluj och vårt hägn i Suceaug. Det var en kvinna som såg dem av händelse och ringde Vasile på det larmnummer vi har. Det var ursprungligen 12 valpar som dumpats, men en hade kravlat ur diket och var redan påkörd så det var 11 kvar. Kvinnan väntade vid valparna tills dess att Vasile kom och kunde plocka upp dem alla. Det är enormt glädjande för oss varje gång vi får den här typen av samtal eftersom vi arbetar hårt på att sprida att vi arbetar för djurens rättigheter, och för att ändra folks uppfattning om hundars värde.

Alla valparna Gabe, Gatsby, Georgia, Gideon, Gigi, Gilbert, Ginny, Gloria, Grace, Gizmo, Garret ser ut att vara i ett gott skick och de som så många andra valpar som dumpas är runt 8-10 veckor när de hittas. Det talar för att de fötts av en ägd hund och de har tolererats på gården så länge som de inte kräver fast föda eller gör så mycket väsen av sig. När de börjar märkas mer så lastas de vanligen in i en bil och körs en bit hemifrån för att lämpas av i ett dike eller liknande. Det är en historia vi berättar om och om igen när det kommer till de valpar. Det är så hjärtskärande att de behandlas såhär och det är många, många kullar som går under och svälter till döds som vi eller någon annan inte hittar. Detta är ju anledningen till våra kastrationskampanjer där vi även kastrerar ägda hundar gratis i vår strävan att få bukt med problematiken.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu