Georgia

Född Maj 2019
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Den här lilla G-kullen som alla har namn som börjar på G hittades i dike vid en landsväg som löper ut från centrala Cluj och vårt hägn i Suceaug. Det var en kvinna som såg dem av händelse och ringde Vasile på det larmnummer vi har. Det var ursprungligen 12 valpar som dumpats, men en hade kravlat ur diket och var redan påkörd så det var 11 kvar. Kvinnan väntade vid valparna tills dess att Vasile kom och kunde plocka upp dem alla. Det är enormt glädjande för oss varje gång vi får den här typen av samtal eftersom vi arbetar hårt på att sprida att vi arbetar för djurens rättigheter, och för att ändra folks uppfattning om hundars värde.

Alla valparna Gabe, Gatsby, Georgia, Gideon, Gigi, Gilbert, Ginny, Gloria, Grace, Gizmo, Garret ser ut att vara i ett gott skick och de som så många andra valpar som dumpas är runt 8-10 veckor när de hittas. Det talar för att de fötts av en ägd hund och de har tolererats på gården så länge som de inte kräver fast föda eller gör så mycket väsen av sig. När de börjar märkas mer så lastas de vanligen in i en bil och körs en bit hemifrån för att lämpas av i ett dike eller liknande. Det är en historia vi berättar om och om igen när det kommer till de valpar. Det är så hjärtskärande att de behandlas såhär och det är många, många kullar som går under och svälter till döds som vi eller någon annan inte hittar. Detta är ju anledningen till våra kastrationskampanjer där vi även kastrerar ägda hundar gratis i vår strävan att få bukt med problematiken.

Men nu är de i vårt hägn och får bra valpmat, och på valpars vis är de helt obekymrade om sin bakgrund och hur nära det var att de strök med eller blev påkörda. De tumlar runt med varandra precis som valpar ska, och när solen är alltför stekande så går de in i skuggan och somnar i en liten bedårande valphög och vilar tills nästa lekstund. Vi vet ju som du förstår inte vem varken mamman eller pappan är, och konstaterar bara hur olika de alla är. Kanske är det t o m två mammor till kullen. Vi vet ju inte det, och vi vet därför inte heller hur stora de kommer att bli. De har nu påbörjat vårt vaccinationsprogram och kan komma hem i September.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu