George

Född Nov 2017 - Finns i Värnamo
Höjd 65 cm
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

George finns i ett familjehem i Värnamo där han bor med flera andra hundar. George är en social unghund som tycker om såväl alla människor som han träffar på som alla andra hundar och övriga djur. George är full av glädje och studsar gärna runt och hoppar av pur lycka när en ny dag börjar och familjen börjar vakna om morgnarna, men sover gott om nätterna och är helt rumsren. När det är dags för en biltur så hänger han gladeligen med och hela han är egentligen bara en ganska stor charmboll. George älskar också vatten över allt annat och plaskar gärna runt som du kan se på bilderna och filmen. Det där med koppel och att man inte ska dra, det har George begripit och han går riktigt fint i sitt sele. George tycker dock att det är viktigt att man säger till när det kommer någon och vill gärna berätta detta för sin flock. Det finns såklart lite att träna på med en såpass ung hund, men på det hela taget så tycker vi att George är ganska enkel, och med sin livsglädje så charmar han alla han möter.

George har en lite längre päls om den får växa som den vill. Ett och annat frisörbesök får man alltså räkna med om man vill hålla hans vackra päls lite kortare, annars så bryr sig nog inte George om något sådant alls. Han är en genomgod och supercharmerande raggsocka som bara väntar på att livet hos hans för-eviga-familj ska börja.

Vad är då Georges bakgrund kanske du undrar? I Rumänien så var Alina är ute och körde och då så söker hennes blick alltid efter hundar, och alltför ofta ser hon också hundar i akut behov av hjälp, och så också den här gångenen kylslagen och mulen dag i mitten av November 2017. Alina åkte den här eftermiddagen genom utkanten av en by på en liten skumpig och dammig väg när hon fick syn på en hund som låg intryckt under ett litet förfallet hus. När hon stannade bilen och gick ut för att titta så låg där en hund med fyra små valpar George, Bruno, Rod, Prince. Valparna kunde inte vara mycket mer än 2 veckor gamla och kröp runt sin nersmutsade mamma och pep som valpar gör mest. Mamman var i mycket dåligt skick och var både mager, hungrig, kall och utmattad. Alina sprang genast tillbaka till bilen och tog fram lite mat till mamman, och sedan ringde hon på en gång till Vasile som kom på en gång, och med gemensamma krafter och lite list så fick de in mamman och de fyra små valparna i bilen och tog dem tillbaka till hägnet.

Därefter fick George och hans bröder bo med sin mamma i värmen inomhus på ASIPA för att återhämta sig och se till att mamman kunde bli bättre så snabbt som möjligt. Men valpar växer ju och så småningom hade de vuxit till sig nog för att få flytta ut ur huset till ett utehägn. Mamma var såklart ganska trött på dem och fick nu äntligen en välförtjänt paus från de här små bustrollen. Nu tumlar de runt i halmen på klumpiga valpben som om det inte finns någon morgondag. Personalen i hägnet är betuttade i dem och visst är de väl charmiga här på filmen?