Gaston

Född Sep 2017 - Finns i Stockholm
Höjd ca 60-65 cm
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Gaston eller Leon som han numera kallas söker ett nytt hem p g a dödsfall i familjen. Han finns nu i ett familjehem i Stockholm men kom till Sverige i januari 2018 så han har varit i Sverige länge och har god koll på hur allt fungerar. I sitt tidigare hem bodde han med tre katter och det fungerade bra, han är helt rumsren, går fint i koppel och åker gärna bil utan några problem. Att vara ensam fungerar också bra, men man bör vara beredd på att det ändå kan innebära lite träning när han byter miljö och allt blir nytt. I familjehemmet så hänger han med på både båtturer och ut till landet vilket han fullkomligt älskar. Han är en supergosig kille och han fungerar fint med barn om de är lugna och inte flaxar runt honom utan ger honom utrymme, och även att han har någonstans att gå undan om det blir för stojigt. Men Gaston har ändå en bakgrund och den har påverkat honom såtillvida att han är en känslig kille, som ganska lätt kan bli nervös om det är för mycket runt honom. Han föredrar att det är lite lugnare och är det så att det är väldigt mycket intryck så brukar avledning fungera, d v s att man distraherar honom med en godis. Det kan man behöva göra om det är möten i koppel, då han som så många andra hundar finner det ganska bökigt att mötas i koppel. Är han lös och får möta en annan hund är det inga problem alls. Då kan de närma sig varandra artigt på hundsätt och då fullkomligen älskar han andra hundar.

Gaston har eventuellt en foderallergi, den är inte fastställd av en veterinär utan det tidigare hemmet bytte till insektsproteinfoder då han kliade sig mycket, och de tyckte de fick ett önskat resultat och klådan upphörde. I familjehemmet så har man gett honom små mängder av annat protein som godis utan att ha märkt av några symptom.

Ska man sammanfatta Gaston så är han en gosepropp som älskar människor när han väl lär känna dem, han kan hänga med på det allra mesta om man är lite hänsynsfull och tänker på att det kanske kan behövas introducera nya saker och miljöer med lite förståelse och försiktighet. Han är väldigt lyhörd och älskar att göra rätt och ser fram emot belöning. Vi tror ändå att Gaston skulle trivas allra, allra bäst i lite lugnare miljöer där det inte är så väldigt mycket som händer och sker att ta in för att riktigt blomma ut till den självsäkra hund vi tror kan lockas fram med kärlek och förståelse för hans start i livet.

Hans start här i livet i Rumänien började med att Gaston och hans syskon Belle, Aurora, Nala spenderade sin första tid i livet innanför Ecarisaj betongväggar, de är födda i det kommunala hägnet och det var där Vasile hämtade ut dem på vår begäran. Så små valpar har inget att göra i ett dödshägn, det finns ingen framtid för dem där utan endast smärta och misär. Valparna var så leriga, smutsiga ända in till huden, så de badades och blev omgående undersökta av veterinär och så småningom fann de alla sina framtida familjer i Sverige.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu