Gary

Född Juli 2018
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

Gary och hans vän Neil sågs leta mat tillsammans i en intilligande by precis intill en skola. När Vasile kom dit för att försöka fånga dem båda och hjälpa dem till tryggheten så slank Neil iväg och Vasile fick endast tag på Gary. Neil försvann iväg och vågade sig inte fram trots att Vasile lockade med godsaker. Några barn kom springande ut från skolan i tron att Vasile var en hundfångare för Ecarisaj som är det s k dödshägnet, de ropade till honom att han inte skulle göra illa hundarna, men av Vasile fick de förklarat att han bara ville hjälpa dem till ett bättre liv, och att Gary skulle få chansen till ett liv i lyx och överflöd i Sverige. Det här är så hjärtevärmande för är det något som vårt hägn ASIPA och vi i föreningen kämpar för så är det en förändring i hur hundarna och andra djur värderas, och det är vår övertygelse att en förändring ska ske genom att utbilda nästa generation i djurens värde, det var därför som våra hjärtan slog några extra volter när vi fick erfara hur dessa barn faktiskt värnade om Neil och Gary.

När Neil fångades in några dagar senare så kunde de två återförenas i hägnet, och det var nog en trygghet för dem båda. Omställningen att som en femmånaders-valp försöka att leva på egen tass till att få komma till hägnet är ganska stor. Gary tar in sin nya miljö med stora ögon, och vi upplever honom som en ganska go’ och glad liten valp. Gary är helt bedårande vacker med en fantastiskt fin teckning i pälsen och när Alina kommer in till honom så söker han gärna kontakt och lite kli bakom örat – bara det är en sak som han aldrig tidigare upplevt.

Vi vet inte vem mamma eller pappa är men vi tror inte att Gary och Neil är syskon, utan bara att de helt enkelt har hittat varandra någonstans på vägen i sina korta liv. Gary ser ut att bli en mellanstor hund. Gary är en fantastiskt mjuk och härlig hund och vi hoppas och tror att hans framtida familj snart ser honom och att de faller lika hejdlöst för honom som alla vi i föreningen gjorde när vi först fick syn på honom. Söker du en för-alltid-vän så kanske Gary är just den underbaring du söker. Just nu tycker han att hans hundkoja fylld av värmande halm är höjden av lyx, vad skulle han tänka om att bo med dig då?