Galileo

Född 2019
Höjd ca 55-60cm
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 6500kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Tillgänglig

I slutet av januari 2021 räddades denna stiliga snygging vid namn Galileo. utav Andi. Han låg där utanför grinden som ni kan se i videon här och kämpade på för sin överlevad, under vinternätternas minusgrader som legat på -10˚C. Andi berättade att hon sett honom stryka runt i området, men den dagen var första gången hon lyckats få ordentlig kontakt med honom och kunna locka med sig honom till sin bil. Hon ville få honom till tryggheten så fort som möjligt, då de som bodde i området var missnöjda över hans existens och hade planer på att lägga ut mat med gift i för att ta död på honom. Tack och lov lyckades Andi säkerställa att han undkom detta fruktansvärda öde och en långsam och plågsam död, vilket det blir när hundar blir förgiftade. Här kan ni se ett videoklipp från när han räddades. Han fängslade Andis hjärta med sina fina personlighet och hon beskriver honom som en fantastisk hund. Hon berättar att han gärna bjuder in till lek och tar emot kel. Vi är oerhört tacksamma över att han blev räddad och nu kan han vila ut i en av kennlarna i hägnet.

Galileo är ett enormt charmtroll som ger varenda person stöter på honom ett stort leende på läpparna. Vi tror att han har en väldigt stor andel av ciobănesc românesc mioritic i sig med sitt fantastiska lurv och med tanke på att det är en utav de inhemska raserna i Rumänien. Då han är en herdehund kommer han inte att trivas med att bo i en lägenhet eller i en stadsmiljö, utan på landet där han kan vara den bästa versionen av sig själv och ströva runt och ha det gott. Samt så kommer han att må som bäst utav att bo i hem där han får chansen att ordentligt aktiveras dagligen, så att han kan få utlopp för sin energi. Detta är inte heller en första gångs hund utan vi söker efter någon som har erfarenhet av större hundar sedan tidigare.

Han har en stark personlighet och kommer som bäst överens med milda och stabila hundar som inte har något emot hans framfusighet. Han är extra förtjust i tikar och kan vara lite för oblyg ibland, därför har han kärleksfullt fått smeknamnet casanova av Alina. Samt med hundar i sin egen storlek då han kan bli ganska bufflig i sin lek. Som ni kan se i videon är han en stor myskille som gärna tar emot kel i sin långa, härliga päls. Galileo påminner oss alla om hundars enastående förmåga av att leva i nuet och bara vara lyckliga. Han har beskrivits som ”en hund av äkta skönhet” och det är han verkligen både invärtes och utvärtes.  Vi längtar efter att få se honom komma till sitt eget föralltid-hem, där han kan leva som en högst älskad familjemedlem och få tillbaka den kärleken i tusenfalt.

Julia beskriver vår kära Galileo som en elefant i ett glashus men samtidigt väldigt nyfiken och alert på allting som försiggår runtomkring – helt enkelt bara glad på livet. Här kan ni se när Julia och Galileo myser lite ihop.