Fortuna

Född Maj 2019
Höjd ca 55-60
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Sötnosarna i F-kullen hittades i den lilla byn Sutu en bit ovanför Cluj i de Transylvanska bergen. Vasile åker varannan vecka upp till ett äldre par som har tagit hand om lite hundar men inte lyckas få ihop till maten, till dem åker Vasile för att lämna lite av den mat som vi får donerat här i Sverige och som åker tillbaka ner med transporten efter det att de adopterade hundarna lämnats här till sina nya familjer. På det sättet har Vasile blivit en välkänd profil i den lilla byn, och en dag så fick han ett samtal från en dam som berättade att hon hade hittat en hundmamma med flera små valpar, hon hade varit framme och matat mamman men hon undrade om inte vi kunde ta hand om valparna. Vi hade inte plats i hägnet direkt men vi löste det så att de fick stanna på hennes gård så länge tills vi fick utrymme i vårt hägn. När valparna blev lite större lyckades mamman rymma från gården och har ännu inte setts till igen, men damen håller utkik och vi är beredda att åka dit med fångstfälla så fort vi vet om och när hon kommer tillbaka.

Nu har i alla fall den här fina F-kullen: Fabian, Faith, Figaro, Filippa, Fletcher, Forever, Fortuna, Farrah kommit in till oss och de letar för-eviga-hem med ljus och lykta. Vi vet hur mamman såg ut, och hon var en mediumstor tik men däremot vet vi inte vem pappan är eller hur stor han är. Det är möjligt att det är en fårhund som är pappan, men som du förstår kan vi inte säga exakt hur stora de kommer att bli när de har växt färdigt.

Den här kullen har anpassat sig fint till hägnmiljön, och när Diana som är vår fotograf kommer dit så tycker de alla att det är en stor fest att få lite uppmärksamhet. Vi tycker att det är fullkomligt superdupercharmiga och hoppas att vi snart får se dem kliva av transporten och rakt in i famnen på sin nya familj så snart som möjligt.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu