Faye

Född 2014
Höjd ca 40cm
Vikt -
Kön Kastrerad hona
Adoptionskostnad 4000
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Fina Faye räddades i juni 2020 av vårt fantastiska team. De fick ett telefonsamtal av en snäll dam som hade sett att en person dumpats en högdräktig tik ute på ett fält. Den personen har åkt ut och övergivit henne då hon vilken stund som helst snart skulle föda och man orkade inte med bekymret av att behöva ta hand och Faye och hennes valpar, så då gjorde man såhär istället. Kvinnan som fann Faye stannade med henne ute på fältet tills vårt team kunde komma dit. När vår fantastiska veterinär Andra kom fram, fann hon att Faye var i svår smärta och att förlossningen inte gått bra. Den första av hennes valpar hade hamnat i fel position och kvävts till döds i magen. Eftersom den inte kunde komma ut, kunde då inte heller de andra valparna gör det och de dog sorgligt också innan vår veterinär hann dit för att hjälpa henne. Andra tog med Faye till vår klinik där hon fick genomgå en operation för att ta ut de döda valparna.

Det är för Faye och alla andra tikar och valpar där ute som vi driver vårt kastrationsarbete. För att inga tikar ska dumpas eller genomgå det fruktansvärda som hon varit med om och för att detta inte ska ske fler valpar. Vi kan inte börja att ens försöka förstå vilken smärta och det trauma som stackars Faye har fått genomgå den dagen men trots detta berättar Andra att hon är ljuvlig liten tik som är hur snäll som helst. Så fort någon kommer nära henne så börjar hon vifta på svansen och rullar runt så hon kan få kel på magen.

Hon är en underbart och kärlekstörstande tjej även om hon är lite försiktig i början innan hon insett att man inte vill henne något illa. Troligtvis har hon inte haft positiva erfarenheter av människor innan hon kom till vårt hägn och behöver sin lilla stund för att tina upp och inse att folk bara vill henne väl. När hon väl kommit över det är hon den mest kelsugna lilla fröken någonsin, hon vill bara så gärna få vara nära och få all den kärlek som hon gått miste om förut. Som ni kan se i videon nedan så trycker hon sig så nära vår fotograf Diana som fysiskt möjligt, hade hon kunnat hade hon nog krupit under skinnet på henne. Nu hoppas vi att söta Faye snart får komma till sitt föralltid-hem i Sverige där hon kan få alla sina behov av gos och närhet mötta. Vill du ha en mild och härlig liten tjej så är hon helt rätt hund för dig.

 

 

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu