Fanny

Född Okt 2018
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

De söta systrarna Ellen, Ester och Fanny hittades av en kvinna i centrala Cluj intill en intensivt trafikerad väg. Hon uppfattade att de blivit dumpade där, i närheten så fanns inga andra hundar och ingen mamma, men däremot en stoppzon där någon förmodligen helt enkelt stannat sin bil och kastat ut tre små försvarlösa valpar att försöka överleva på egen hand. I Clujs bergsklimat så är somrarna heta med temperaturer på ca 35C, och vintrarna är isande kalla och vi kan nog hålla det för säkert att dessa valpar inte klarat sig. Hade de inte blivit överkörda så hade de haft väldigt svårt att klara vintern. Kvinnan hade de små valparna hemma hos sig i två veckor medan hon sökte hem åt dem. Hon hittade inget hem alls, och hennes situation blev alltmer desperat och till slut la hon ut på facebook att om ingen hjälpte henne var hon själv tvungen att sätta ut valparna på gatan igen. Vasile som har ett öga på allt som händer såg inlägget och ringde genast upp henne på det telefonnummer som hon angivit ”vi tar valparna åt dig, och vi ser till att hitta hem åt dem i Sverige” sa han och på den vägen var det.

Nu har de tre äventyrliga systrarna (som har upplevt mer under sitt korta liv än vi önskar att någon valp ska göra) kommit till vårt hägn strax utanför Cluj. De får bo inomhus just nu i väntan på att de blir lite större då de kommer att få komma till en utekennel. När vi ser dem här på filmen så har de precis släppts ut på bakgården, och de är så fulla av energi och upptäckarlusta som någon kan vara.

Söker du en ung och busig vän som kan få växa upp som älskad familjemedlem, en vän som kan få följa dig genom livet och mogna och bli klokare och klokare alltefter åren går så kanske någon av de här fröknarna är för dig. Vi vet inte vem varken mamman eller pappan är och kan därför inte säga något om vilken storlek det blir när de blir vuxna. Vi tror medium, men det är ingen garanti.