Faith

Född Maj 2019 - Finns i Strängnäs
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

Fina Faith kom till Sverige i November men fick inte stanna i sitt hem, utan hon kom redan i mitten på december till ett familjehem som direkt sa ”Vilken underbar hund jag fått möjlighet att ha i jour!” I familjehemmet finns det flera andra hundar och Faith kommer jättebra överens med dem alla oavsett deras ålder och energinivå. Det finns också katter och det är inte heller något problem för Faith som är helt cool med dem. Trots att hon i skrivande stund inte varit länge alls i Sverige så går hon hyfsat i koppel och är rumsren. Familjehemmet bor lite lantligt så Faith har inte varit i några mer centrala miljöer. Hon beskrivs som en ljuvlig och okomplicerad hund som är ganska försiktig – inte rädd, men försiktig och en mild och mjuk tik. Hela hennes utstrålning är lugn, och hon går aldrig över gränsen med andra hundar utan backar hellre undan om det är någon som prompt vill ha hennes ben t ex. Hon kommer fort till ro inne och är en riktig mysfia som njuter av det goda livet. Det är nästan lätt att glömma bort att hon trots allt är en unghund så klok som hon redan är. Familjehemmet säger också ”För mig så är Faith en riktig pärla, en hund som man vill ha i sin flock, en som tillför bra energi, lugn energi.” I den här länken kan du också se henne.

Så vad är då hennes bakgrund? Jo, sötnosarna i F-kullen hittades i den lilla byn Sutu en bit ovanför Cluj i de Transylvanska bergen. Vasile åker varannan vecka upp till ett äldre par som har tagit hand om lite hundar men inte lyckas få ihop till maten, till dem åker Vasile för att lämna lite av den mat som vi får donerat här i Sverige och som åker tillbaka ner med transporten efter det att de adopterade hundarna lämnats här till sina nya familjer. På det sättet har Vasile blivit en välkänd profil i den lilla byn, och en dag så fick han ett samtal från en dam som berättade att hon hade hittat en hundmamma med flera små valpar, hon hade varit framme och matat mamman men hon undrade om inte vi kunde ta hand om valparna. Vi hade inte plats i hägnet direkt men vi löste det så att de fick stanna på hennes gård så länge tills vi fick utrymme i vårt hägn. När valparna blev lite större lyckades mamman rymma från gården och har ännu inte setts till igen, men damen håller utkik och vi är beredda att åka dit med fångstfälla så fort vi vet om och när hon kommer tillbaka.

Nu har i alla fall den här fina F-kullen: Fabian, Faith, Figaro, Filippa, Fletcher, Forever, Fortuna, Farrah kommit in till oss och de letar för-eviga-hem med ljus och lykta. Vi vet hur mamman såg ut, och hon var en mediumstor tik men däremot vet vi inte vem pappan är eller hur stor han är.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu