Ezra

Född Feb 2019
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

De tre bedårande syskonen Esmie, Elliot och Ezra fanns i Ecarisaj – dödshägnet – i Cluj. Hur de kommit dit vet vi inte, kanske var de dumpade av någon vars gårdshund fått valpar eller kanske hade mamman råkat ut för något och fanns inte närvarande när den lokala hundfångaren hittade dem. Hundfångaren hade hur som helst tagit dem till Ecarisaj där de satts in i ett trångt, mörkt och smutsigt hägn som var alldeles fullt med andra valpar. En vän till Alina var där och såg valpkullen med fyra valpar – Esmie, Elliot och Ezra och ett fjärde syskon där inne i det celliknande utrymmet som alla höll ihop tätt tillsammans bland många andra valpar. Några av de andra valparna såg inte friska ut och vännen såg en död valp därinne, så Alinas vän gick iväg och pratade med personalen som ryckte lite på axlarna och sa att de misstänkte att någon sjukdom gick bland en del av valparna. Hon ringde Alina och frågade om det fanns möjlighet att ta in kullen isolerat till hägnet då hon särskilt fäst sig vid det fjärde syskonet, och sagt och gjort. De fyra valparna togs in, vaccinerades och de hade alla klarat sig från parvosmittan tack och lov. Här i Sverige vaccinerar vi ju regelmässigt alla hundar mot Valpsjuka och Parvoviruset, men i Rumänien är det sjukdomar som dödar många, många valpar varje år.

Just nu finns de alla fyra i hägnet, men snart ska det fjärde syskonet lämna för att komma till Alinas väninna men Esmie, Elliot och Ezra har nu kommit upp för adoption. De små sötnosarna är allihop helt förtjusande precis som alla andra valpar är. De tumlar förtjust omkring om dagarna i vårvärmen, och om nätterna så kurar de alla ihop sig i en hundkoja. Tack vare att de kunde komma så tidigt i sitt liv till oss är vaccinationsprogrammet helt på banan tidigt och de kan komma redan i Junitransporten.

Fastnar du för någon av de här sötnosarna och söker en kamrat för livet så vill Ezra gärna hänga med på alla äventyr som livet kan bjuda på. Vi vet som du förstår inte vem varken mamman eller pappan är, och kan därför inte gissa hur stora de här syskonen kommer att bli som vuxna. Vi gissar på medium – ca 45-50 cm, men vi har haft fel förr.