Evanna

Född 2018
Höjd ca 55cm
Vikt -
Kön Kastrerad hona
Adoptionskostnad 4000
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Vår vackra Evanna hittades i Suceagu tillsammans med Damien. Vi tror att de har blivit dumpade tillsammans då de har ett väldigt starkt band och håller sig gärna till varandra. De dök upp i Suceagu över en natt och det fick en kvinna som bodde där att tro att någon åkt ut dit och övergivit dem, då hon inte kände igen hundarna som några som brukar stryka runt i området. Hon ringde till Alina för att be henne ta in hundarna så att de kan få komma till trygghet istället för att behöva rota omkring bland soporna och leva det farliga liv som är vardagen för gatuhundar. Tack vare denna kvinnas omtanke slipper Evanna och Damien att kämpa för sin överlevnad på gatan.

Vi vet inte varför de blev övergivna och det känns ännu mer förvånande då de är två riktigt ljuvliga guldklimpar till vovvar. Men vi kan spekulera i att det tyvärr är så att man tröttnat på dem och därmed åkt iväg för att göra sig av med dem, ”enkelt och smidigt” kanske för den personen. Men för dessa stackars hundar är det ett trauma, att tas ifrån den lilla trygghet man har även om den kanske inte heller har varit ett behagligt liv så är det den enda verklighet de känt till. För att sedan slängas ut på en okänd plats och sedan se sin människa åka iväg i horisonten utan en och inte förstå varför. Nu är de båda turligt nog trygga i vårt hägn där de får den omsorg och kärlek som de förtjänar. Det har varit hon och Damien mot världen förut men nu är det dags att hon ska få komma hem och känna sig trygg och uppskattad.

Evanna är verkligen sann lycka i konkret format, det bara sprudlar av glädje från denna goa tjej, det går att vara med henne utan att det smittar av sig och man själv börjar att le stort. Som ni kan se på bilderna så har hon en skada på sin tass och vi vet inte hur den har uppstått men vi tror att det kan vara så att det orsakats av en bilolycka eller att hon kan ha fastnat i något. I videon nedan kan man se att hon har hittat en egen strategi i sin gångstil för hur hon ska ta sig fram på tassen trots skadan. Våra veterinärer har undersökt henne och säger att skadan är helt läkt på egen hand och att hon inte har ont av det och att tassen befinner sig i en anatomiskt normal position. Därför adopterar vi ut vår gullunge Evanna för ett så kallat handikappris istället. Vi hoppas att denna ljuvliga tjej snart får komma till ett föralltid-hem som aldrig kommer att överge henne utan endast överösa henne med all den kärlek som hon förtjänar.

Den här hunden är som framgår av berättelsen ovan är en hund som kan betraktas som en hund med tidigare skada eller handikapp. Vi på Hundar söker Hem har inte tillstånd av Länsstyrelsen i Stockholm att adoptera ut sådana hundar, detta då Länsstyrelsen anser att hundar med denna typ av historik ska stanna i hägnet och inte adopteras ut till Sverige. Denna hund adopteras därför ut av organisationen ASIPA som står för Ascociata pentru salvarea, Ingrijirea si Protectia Animalelor, och som är den djurrättsorganisation som vi samarbetar med i Rumänien, och det är också hos dem alla hundar som adopteras ut från Hundar söker Hem finns. Varken ASIPA eller vi på Hundar söker Hem vill döma dessa hundar till ett liv som hägnhund utan en chans till en framtid som älskad familjemedlem. Lösningen har därför blivit att vi inte adopterar ut dessa hundar, utan det gör ASIPA och vi på Hundar söker Hem hjälper bara dem och adoptörerna med allt som rör adoptionen. För dig som adoptör är det alltså ingen skillnad i adoptionsprocessen, utan vi på Hundar söker Hem hjälper till med allt det praktiska här i Sverige, vi håller kontakten med dig, vi hjälper till med adoptionsavtalet mellan dig som adoptör och ASIPA och ordnar med alla praktikaliteter kring en adoption och möter upp vid transporter, samt ställer även upp med kontaktpersoner som finns som stöd under den första tiden.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu