Elwira

Född 2015 - Finns i Mellansverige
Höjd ca 50 cm
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

Den vackra och mjuka Elwira såg vi när vi var på besök i dödshägnet Ecarisaj i Cluj. I den öronbedövande, trånga och helvetiska miljön hade hon suttit länge och vi bestämde oss för att ta ut henne därifrån till vårt hägn, men i hägnet utvecklades hon inte, så då fick hon komma till Sverige och ett familjehem som kunde ge henne en chans att visa vem hon var innan vi sökte rätt på hennes för-eviga-hem.

Hon har ögon som djupa brunnar som man lätt drunknar i, och en päls som är silkesmjuk, men tittar man förbi det vackra så är hon också en underbart mjuk och följsam hund som är nyfiken på livet men också såklart ärrad av sitt tidigare liv och är därför försiktig kring människor som hon inte känner. Hon är trygg i alla miljöer, och hon fungerar väldigt bra med andra hundar och katter, och vi ser gärna att det i hennes framtida hem också finns en annan hund. Hon är väldigt nyfiken på barn som struntar i henne, men klarar inte när de lägger fokus på henne. Hon är rumsren, går hyfsat fint i koppel även om hon kan få ett litet glädjefnatt då och då och snurra runt en stund. Bil åker hon gärna utan några konstigheter. Hon är väldigt lättlärd då hon är matmotiverad och gör nästintill vad som helst för en lite godbit.

Hon har nu börjat upptäcka leksaker och slänger dem gärna upp i luften och tramsar runt med dem på ett helt bedårande sätt.

Hon är lite skällig om något sker som hon tycker att man borde uppmärksammas på, vilket man bör tänka på om man bor i lägenhet. Det kan säkert tränas bort med tiden.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu