Elma

Född 2015
Höjd 35-40 cm
Vikt okänd
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2018

Sötnosen Elma har levt tillsammans i en liten by ute på landet med en gammal dam, och i sällskap av fyra andra hundar. Den gamla damen blev nyligen satt på gatan och kunde inte ta hand om sina hundar längre. ASIPA fick ett samtal från en person i byn som kände till deras arbete och bönade om att hundarna skulle tas om hand. Hundarna bodde tillsammans med den gamla damen på en äng utanför huset som hon hastigt blivit vräkt ifrån. De kringboende berättade också att hundarna inte fått gå ut på flera år då några grannar hotat att förgifta dem om de visade sig ute. Även om Elma inte kommer från gatan så har hon inte levt något lätt liv. Att vara utomhus vill alla hundar, och att aldrig få en enda promenad eller trygghet är ju för sorgligt.

Alla fem hundarna är nu på ASIPA idag, och som den ängel Vasile är så har han även sett till att damen fått tak över huvudet.

Elma söker hela tiden kontakt med Alina och de andra i personalen i hägnet, och vill inget hellre än att vara nära och helst få mängder av gos. Alina tycker att hon är en sådan mysig, charmig och lugn hund. Elma som är en liten hund får bo inne i huset med de andra mindre hundarna. Elmas dröm här i livet, om hon skulle våga sig på något sådant som att drömma, det vore att få en alldeles egen människa att ty sig till. Hon är en väldigt harmonisk hund som kommer bra överens med alla de andra hundarna hon träffar på i hägnet. Vi tror att Elma skulle passa i ett hem där hon kunde få bli lite bortskämd, för när Elma skulle få kärlek och omvårdnad då lovar vi att du har en trogen vän som står bredvid dig i vått och torrt. Vi tror inte att Elma direkt är en terränggående hund som vill gå ut på långpromenader oavsett väder och vind, utan det är nog mest härliga långa skogspromenader när vädret tillåter. Är det storm och regn så tror vi att Elma helst ligger bredvid dig i soffan och gonar sig.