Ellen

Född Okt 2018 - Finns i Strängnäs
Höjd växer fortfarande
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 5900 kr
Finns nu i Sverige
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Ellen-Bellen är en ung tik som bara är året fyllda och som blev omplacerad från sitt första hem till vårt familjehem i Lund, och det är därifrån som hon idag letar efter sitt föreviga hem. Ellen bor i familjehemmet med en katt och en hund och det går hur bra som helst, hon åker bil utan att tycka att det är besvärligt men det är inte det roligaste hon vet än, hon är rumsren och har inga problem alls med att vara ensam en stund utan då går hon och lägger sig och sover. Hon fungerar bra i stadsmiljö med bussar, tåg och ett myller av människor, hon fungerar superbra ihop med andra hundar och hennes familjehem säger såhär ”Hon överträffar verkligen alla våra förväntningar och är en helt underbar hund, lilla Ellen-karamellen. Hon är en så himla mysig hund, hon vill vara med, gosa, titta vad vi gör när vi grejar i trädgården, ja allt man kan önska sig.”

Ellen är ändå en unghund och som alla andra unghundar så finns det saker som hon behöver träna på som att inte dra i koppel när hon blir exalterad t ex, hennes familjehem önskar att hennes nästa familj kan ge henne lite stimulans med nose-work t ex då Ellen är väldigt lättlärd och villig att hitta på nya saker. Med sin bakgrund i Rumänien och med uppbrottet från sin första familj i bagaget så är det inte konstigt att hon gärna vill baxa in sig först i ledet om det erbjuds gos, och hon är väldigt mån om sina människor i familjehemmet och är en gosegris bortom allt. Barn blir hon stressad av har de noterat och vi tänker därför att Ellen bör bo utan mindre barn i familjen, men gärna med andra djur, men inte små hundar utan det bästa är om det är en jämnstor eller större lugn hund som kan fungera som vägvisare. Här är en anna film på Ellen ute på bus.

Hur började då Ellens historia i Rumänien kanske du undrar? Jo, de söta systrarna Ellen, Ester och Fanny hittades av en kvinna i centrala Cluj intill en intensivt trafikerad väg. Hon uppfattade att de blivit dumpade där, i närheten så fanns inga andra hundar och ingen mamma, men däremot en stoppzon där någon förmodligen helt enkelt stannat sin bil och kastat ut tre små försvarlösa valpar att försöka överleva på egen hand. I Clujs bergsklimat så är somrarna heta med temperaturer på ca 35C, och vintrarna är isande kalla och vi kan nog hålla det för säkert att dessa valpar inte klarat sig. Hade de inte blivit överkörda så hade de haft väldigt svårt att klara vintern. Kvinnan hade de små valparna hemma hos sig i två veckor medan hon sökte hem åt dem. Hon hittade inget hem alls, och hennes situation blev alltmer desperat och till slut la hon ut på facebook att om ingen hjälpte henne var hon själv tvungen att sätta ut valparna på gatan igen. Vasile som har ett öga på allt som händer såg inlägget och ringde genast upp henne på det telefonnummer som hon angivit ”vi tar valparna åt dig, och vi ser till att hitta hem åt dem i Sverige” sa han och på den vägen var det.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu