Eliza

Född Juli 2020
Höjd växer fortfarande - nuläget cirka 45cm
Kön Kastrerad hona
Adoptionskostnad 7500kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

I slutet av april 2021 fick vårt team ett meddelande från en kvinna som en morgon vaknade till att där var två valpar, Eliza och sin bror, i hennes trädgård som någon hade dumpat. De två stackarna var utsvultna, rädda och förvirrade över vad som precis hänt dem. Den vänliga kvinnan ville ursprungligen behålla dem båda men insåg att hon inte hade möjligheten då hon har ett hektiskt liv och kände att det inte hade varit rätt att inte kunna ge dem all sin tid. Därför kontaktade hon oss och valparna togs till vårt hägn.

Väl där upptäckte man att den ena valpen hade insjuknat i parvo och han togs direkt till Dr Andreeas klinik men trots vård så var det för långt gånget och han överlevde inte.  Eftersom broderns immunförsvar inte var lika bra som Elizas så orkade hans lilla kropp inte kämpa mer. Den lilla tid de haft på jorden, var för mycket på honom trots av vi gav honom den bästa möjliga vård. Vi är i sorgen ändå tacksamma att han fick gå över regnbågsbron hos oss där han fick uppleva kärlek och omtanke, i stället för att det skulle ha skett på gatan. Detta är tyvärr ytterligare en hjärtskärande del i detta arbete som våra eldsjälar i Rumänien måste handskas med gång på gång, fastän man fått en hund till säkerheten så räcker inte det alltid. Utan skadan är redan skedd. Eftersom han föddes i ett antagligen torftigt liv, hade han redan oddsen emot sig innan han ens kom till världen. Det är genom di som valparnas immunförsvar stärks och för vissa av dem så är deras kroppar starka i själva så att de kan överleva på den fattiga mjölk som mamman lyckats skapa trots sin diet på allt annat än foder för dräktiga och digivande tikar. Men för vissa små liv är det förståeligt inte tillräckligt att leva på den typen av näringsfattig di. I vårt hägn försöker vi att ge att mammorna och valparna de kosttillskott (som vi kunnat köpa in tack vare era givmilda donationer) som de behöver för att stärka sina kroppar men som sagt, i broderns fall var de insatserna för sent. Det är för valpar som honom och alla andra i denna sits som vi kämpar på med vårt kastreringsarbete. För att det inte ska bli att de endast får leva dessa korta liv på jorden som den inte ens bad om till att få börja med. Vi beklagar detta för hans skull, då man kan göra allting rätt men det är vid fel tillfälle ändå. Han snuvades på chansen att leva ett härligt hundliv i Sverige i framtiden av en grym värld som inte är nådig mot små oönskade valpliv.

Eliza hade turligen inte blivit sjuk och har nu blivit fullt vaccinerad mot parvo och andra sjukdomar. Hon är frisk liten tjej som kärleksfullt kallas av personalen i hägnet för ”den lilla ängeln”. Hon har fångat mångas hjärtan med sin kärleksfulla personlighet, som ni kan se i videon nedan är hon otroligt kontaktsökande och kelsugen. Hon krumbuktar och slår nästan knutar på sig själv av lycka så fort någon kommer in i hennes kennel och sätter sig för att gosa med henne. Det allra bästa hon vet är att sitta i någon knä och lapa upp sig all närhet som hon får. Hon är en riktig drömhund som får alla på fall med sina milda blick och sin stora bruna ögon som kärleksfullt ser in i själen på en. Här är ett annat videoklipp från när hon sitter och myser med Julia.

Vi vet inte med säkerhet vad det är för raser i henne, troligtvis är hon en blandras över flera generationer. Men vi tycker oss se lite inslag av den ungerska vallhundsrasen mudi i henne, dock vet vi inte hur mycket av den hon har i sitt dna. Mudis är lättlärda och livliga hundar som gärna hittar på saker och lever aktiva liv. Eliza kommer att uppskatta att komma till ett hem som kan ge henne ge henne den stimulans hon behöver och få utlopp för sin energi. De hägnet misstänker att det finns en risk att hon kan lida lite av separationsångest i framtiden pga den dumpning hon varit med om förr, som ni kan förstå är det traumatiskt för en hund att slitas från den trygghet de känt till för att sedan bryskt och förvirrande dumpas. Detta är något som kan vara bra att ha i åtanke, att hon kan komma att behöva lite extra träning och stöttning på den fronten.

Finns du där ute som vill dela i Elizas lycka och ge henne lika mycket kärlek tillbaka som hon delar ut till de i sin omgivning? Den som väljer att adoptera henne kommer garanterat att få kärlek tillbaka i tusenfalt och få sig en otrolig vän att dela livet med.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu