Elektra

Född 2012
Höjd ca 40 cm
Vikt -
Kön Kastrerad tik
Adoptionskostnad 4 000 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2020

Fina Elektra hittade Vasile när han var på väg till vårt andra hägn. På landsvägen såg han Elektra springandes fram och tillbaka på vägen uppenbart stressad. Vasile stannade naturligtvis och Elektras lättnad över att han kom ut ur bilen och lockade på henne var väldigt stor. Vasile berättade att hon kom springande fram till honom, hon viftade på svansen så att det såg ut som den skulle gå av så lycklig var hon och han lyfte upp henne i famnen och tog henne tillbaka till bilen. Vasile berättade att hela vägen tillbaka så satt hon tätt tryckt mot honom i hans knä. Det var tydligt att Elektra blivit dumpad från en bil, då hon uppvisade alla tecken på det. En hund som blir dumpad i en vägkant och står vid sidan av vägen och ser den lilla tryggheten den haft i sitt liv åka i väg i fjärran, den hunden stannar ofta kvar till en början vid vägen i hopp om att familjen ska komma tillbaka. Stressen och ångesten över att helt plötsligt befinna sig i en miljö med bilar som swishar förbi gör att hundarna ofta rör sig fram och tillbaka över vägbanan.

Att Elektra var dumpad fick vi klart för oss då hon hade ett chip som lästes av. Ägaren hade dock inte registrerat sig utan spåret efter en ägare tog slut vid den veterinärklinik som hade stoppat in chipet. Den veterinärkliniken låg ca 10 mil från där Elektra blivit dumpad. Det är otroligt sorgligt livsöde att utsättas för och kanske var det p g a Elektras ålder då hon nu blivit äldre, kanske var det för det benbrott som hon har råkat ut för. Det är inte ett benbrott hon ådragit sig på vägen, utan det är självläkt men det gör att hon inte stödjer på sitt ena bakben. Vi kommer att se om det finns något att göra, men det troligaste är att hon aldrig kommer att kunna stödja på det benet.

Nu skulle man ju kunna tro att Elektra kanske var lite misstänksam mot oss människor med sin erfarenhet, men Elektra personifierar ju det som är så underbart med hundar. De har så stora hjärtan att de förlåter oss människor för det som de utsatts för och är alltid beredda att ge oss en andra chans. Elektra är en riktig gospropp som bara vill vara nära. Hon fullkomligen älskar uppmärksamhet och är så otroligt kelig. Här finns en film till på Elektra när hon gosar med Diana, vår fotograf.

Vi hoppas att du finns därute som vill ge en lite äldre handikappad dam en andra chans. Elektra hälsar att hon aldrig kommer att svika dig utan bli din allra mest lojala vän.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu