Elba

Född 2014
Höjd ca 40-45 cm
Vikt -
Kön Kastrerade tikar
Adoptionskostnad 4 000 kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2019

Andra är vår veterinär i hägnet som arbetar främst med kastrationer. När Andra var på väg hem i ösregnet efter ett besök i sin hemstad Suceava så såg hon en hund stå mitt i vägen – hunden var helt tydligt både blöt och kall. Andra stannade sin bil och närmade sig tiken försiktigt och hon hade inte några svårigheter alls att komma nära henne för att sedan ta henne i sin famn och bära in henne till bilen. När hon satte på henne sele så sa Elba inte något alls om det heller. Vägen mellan Suceava och Cluj är ca 30 mil lång, och det är inte någon motorväg utan det tar en bra stund att åka och hela vägen satt Elba snällt i baksätet, först tittade hon sig omkring för att se vad som passerade där utanför bilrutan, men sedan la hon sig ner helt enkelt och sov. Andra säger att det var som om Elba förstod att hon äntligen var i trygghet och lät sig själv somna djupt till det sövande ljudet av motorljudet. Andra berättar att hon tror att Elba levt sitt liv på de stora majsfälten som finns utanför Suceava och där många gatuhundar håller till i olika grupperingar. Du ser på bilderna här hur hon satt när Andra tog lite selfies med henne under turen hem.

När Andra kom fram till Cluj så åkte hon raka vägen till vårt hägn och veterinärmottagningen vi har där för att undersöka Elba. Förutom att Elba var väldigt underviktig var hon fullt frisk. När Andra ändå var på mottagningen så pysslade hon med lite annat och Elba följde henne nyfiket för att se vad hon pysslade med. Andra beskriver Elba som en trogen och mild hund med glimten i ögat. Elba umgås gärna med de andra hundarna och de människor som finns i hägnet och kommer bra överens med alla.

Söker du en trogen, kärleksfull kamrat i livet så tror vi Elba kan vara något för dig. Elba kommer att troget vaka vid din sida och hålla dig sällskap och varje dag möta dig med sin glada uppsyn och svansviftningar. Hon har en vacker och förlåtande själ och trofastheten lyser ur hennes ögon långa vägar.