Effie

Född Nov 2018
Höjd ca 55cm
Vikt -
Kön Kastrerad hona
Adoptionskostnad 6000kr
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

Rumänien är fortfarande ett ungt land som i sitt försök att återhämta sig från kommunistregimen, kämpar emot korruption och strävar efter att etablera sig som en modern demokrati. På grund av detta råder det fortfarande mycket fattigdom bland folket och en del av folket lever i stor utsatthet, vilket gjort att många slumområden i städerna upprättats. Där både människorna och djuren kämpar på och lever en dag i taget, känslan av hårt lidande hänger i luften och det skär i hjärtat att levande varelser tvingas leva på detta vis i dagens samhälle. Denna fina hundfamilj bestående utav mamma Effie och sina valpar Aslan, Bodhi, Briana, Devon, Donatello, Luciano, Mazarica, Nymeria och Zoella kommer från slummen utanför Suceagu.

Giovani som arbetar i vårt hägn hade åkt till slummen då han hade hört rykten om en hund som fanns där som folk hade hotat att döda, för att man hade tröttnat på att rände runt så många hundar där. När han befann sig där kom en snäll kvinna fram till honom som hade hört om vårt hägn och arbete och undrade om Giovani hade möjlighet att även ta med sig Effie och sin familj. Hon hade sett hur barnen i familjen som ägde Effie brukade sätta rep runt halsen på valparna och släpa runt på dem som livlösa, ickekännande objekt i någon form av elak lek. Hon var rädd för valparnas liv och om de inte hade avlidit genom denna form av ”lek”, var hon rädd att ägarna skulle ha ihjäl dem eller dumpa dem inom snar framtid efter att barnen tröttnat på att ”leka” med dem. Medan detta pågick tvingades mamma Effie att hjälplöst stå och se på hur sina dyrbara små valpar behandlas illa enbart för mänsklig underhållning. När hon försökte gå emellan och säga ifrån att de skulle låta hennes barn vara blev endast bortsjasad därifrån och tillsagd. Hon fick istället dra sig undan till en trygg vrå för att inte själv riskera att få mer skäll när hon endast försökt att försvara sin familj. Den godhjärtade kvinnan ville att detta skulle fortgå eller att något värre skulle riskera att ske utan tack vare hennes mod och goda hjärta undkom de att behöva fortsätta leva i denna misär och Effie skonades ifrån att riskera att få sina valpar slitna ifrån henne när man väl tröttnat på dem.

Ingen är född med grymhet men det skär i våra hjärtan att barn vars naturliga instinkt är att värna om djuren, redan i tidig ålder fått lära sig att hundar är varelser utan värde och att man därmed kan behandla dem hur som helst. Ni som följer vår sida ser gång på gång exempel på hur illa hundarna far i Rumänien där så många människor inte har någon empati för dem överhuvudtaget. Vissa ser dem inte som levande och kännande individer utan bara som saker helt utan ett känsloliv. Enligt dem är hundarna inte människans bästa vän, utan människans bästa verktyg, enbart till för att utnyttjas. Vårt team går ofta ut i skolor för att hjälpa till att forma och utbilda nästkommande generation om hundars värde och känslor, för att skapa förändring på sikt. Giovani tog med sig både Effie och sina valpar samt den andra hunden han åkt ut för att rädda med sig till vårt hägn i Suceagu och nu har de äntligen fått chansen att vila ut i tryggheten.

Vi har sagt det många gånger förut men det tål att upprepas och det är att en av de starkaste naturkrafter som finns på denna jord finns inom de rumänska tikarna. Den kärlek för sina valpar och den styrka de besitter för att ta hand om dem trots vedervärdiga förhållande och på bekostnad för sig själva är så otroligt imponerande och visar oss alla att det finns inget mer kraftfullt än en moders kärlek till sina barn. Och vår kära Effie tillhör denna skara av otroliga tikar. Man märker på henne att detta med all sannolikhet är första gången som hon fått chansen att äntligen kunnat vila och vara säker på att ingen ont kommer att hända vare sig henne själv eller sina valpar. Samt att det är för första gången hon fått uppleva mänsklig omtanke, då hon troligtvis endast tidigare stött på folk som inte velat henne väl. Hon har nu insett att personalen i hägnet enbart kommer att behandla henne med kärlek och respekt vilket har fått henne att tina och släppa ner sin gard och fram har det kommit en helt ljuvlig hund. Utifrån de erfarenheter som Effie och sina valpar varit med om tror vi inte att hon passar i ett hem där det finns små barn.

Effie är en mjuk tjej full med kärlek att dela med sig och tycker det är makalöst härligt att bli mjukt smekt över sin päls. Hon är en mild och tillgiven tik som ännu inte fått leva ett hundliv som bjuder på annat än att överleva från dag till dag, då hon haft oturen att födas som hund i Rumäniens slum. Hon kommer att bli en underbar familjemedlem för den som adopterar henne och vi hoppas snart få se henne utvecklas här i Sverige hos någon som förstår att hon behöver tid och tålamod på sig för att kunna bli sitt bästa jag. Att få leva i trygghet och enbart behöva fundera på när man ska få nästa ben och hur man ska kunna nästla sig upp i soffan är de enda bekymmer vi hoppas få se i hennes framtid. Hon förtjänar verkligen allt detta och mycket mer efter det hårda liv fullt av ovisshet och hemskheter som hon tidigare fått genomleva. Är det du som ska få leva livet tillsammans med den här underbaringen och ge henne chansen att få ta igen de år av kärlek som hon förr gått miste om under kampen för överlevad? Du som väljer att dela ditt hjärta och liv med henne kommer inte att ångra dig utan enbart vinna en vän för livet.

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu