Edwin

Född Juni 2018
Höjd ca 30cm
Vikt -
Kön Kastrerad hane
Adoptionskostnad 5900
Finns nu i Rumänien
Tillgänglighet Hemma
Hemma 2021

Lille Edwin räddades av en godhjärtad kvinna som heter Alina, inte den Alina som arbetar i vårt hägn i Suceagu utan en annan person. Hon är även den som räddade Odessa och sina valpar under sommaren 2020. En höstdag i oktober när hon var ute och gick hörde hon ett högt och hjärtskärande skri från en närliggande fårhage, hon gick för att se vad som stod på. Det hon fann var lille Edwin som precis blivit biten av en av de stora fårhundarna. Hon tog snabbt upp honom i sin famn och åkte iväg till veterinären för att kolla över honom och ge honom den vård som han behövde. Som tur är var det inget allvarligt bett som orsakade någon större skada mer än att det förståeligt skrämde honom mycket. Det ser värre ut i bilderna då det rann mycket blod men själva såret var inte så djupt eller stort. Han fick vård och antibiotika och är numera fullt läkt från det och har inga bestående fysiska men från olyckan. Hon tror att han råkade befinna sig där ute i fårhagen då någon med all sannolikhet åkt iväg och dumpat honom då man inte längre orkat med ansvaret över att ta hand om honom. Såhär små hundar brukar inte överleva länge på egen hand, så det var nog inte lång tid alls som han försökt klara sig på egen tass.

Alina är en sann eldsjäl som lägger ner hela sitt hjärta och själ för att hjälpa de utsatta hundarna i Rumänien. Eftersom hon redan har många egna hundar har hon själv inte möjlighet att behålla Edwin och bad därför om vår hjälp att hitta ett föralltid-hem åt honom. Vi sa givetvis ja och det är på så sätt som lille Edwin nu ligger uppe på vår hemsida. Han kommer att bo hemma hos Alina tills han finner sitt föralltid-hem i Sverige, bilderna är tagna när de besökte hägnet för att vår fotograf Diana skulle få ta bilder på honom till hemsidan.

Han är till en början lite rädd för andra hundar, vilket inte är så konstigt efter den läskiga upplevelse som han var med om. Men efter ett tag när han inser att den andra hunden inte kommer att göra honom illa så slappnar han av och det funkar hur bra som helst. Han bor ihop med valparna Argos och Astoria som han gärna både busar och vilar ihop med. Alina berättar dessutom att han är en underbar liten kille som verkligen älskar att sitta i knäet och njuter till fullo av att få kel, hon beskriver det som att han nästintill ”absorberar varenda kram han får” så mycket uppskattar han det. Han må vara en liten hund men han behöver fortfarande ordentliga promenader för att känna ro i kroppen och få ut sitt behov av stimuli. Vi har lovat Alina att vi ska hitta helt rätt hem för just denna goa kille. Vi hoppas innerligt att söta Edwin snart finner sitt föralltid-hem och får följa med i transporten till Sverige. Finns du där ute som vill ha en sprallig och gullig liten parvel som Edwin i ditt liv?

Hundar som söker hem

Inga tillgängliga hundar just nu